bandelės

Mielinės pusryčių bandelės

16:59

Minkštos ir purios mielinės bandelės puikiai tinka pusryčiams ar lengvai vakarienei. Pagardintos džemu ar žolelių sviestų ištirps burnoje. Dariau iš pusės normos. Daugiau tokios klaidos nekartosiu...

Reikės:
Tešlai
2 arbatinių šaukštelių sausų mielių (instant - Fermipan firmos parduodama Lietuvoje)
80g sviesto
60ml šilto vandens
240ml pieno
2 šaukštų cukraus
1 kaiušinio
1 arb. šaukštelio druskos
720ml miltų

Viršui:
galima aptepti sviestu, pabarstyti druska, aguonomis, sėklomis. Manosios buvo su cukrumi.

Rekomenduojama, kad visi produktai būtų kambario temperatūros.

Instant yeast reikia kildinti tik vieną kartą. Jei naudosite šviežias arba paprastas sausas mieles reikės dvigubo kildinimo.
2/3 sviesto sumaišyti su pienu. Kiaušinį lengvai išplakti. Mieles suberti į indelį ir užpilti šiltu vandeniu (ne verdančiu, turi būti galima laikyti pirštą jame bent 20 sekundžių). Palikite jas bent 5 minutėms (jei mielės nepasenusios pradės kilti burbuliukai).
Šiek tiek pašildykite pieną su sviestu iki kol sviestas aptirps. Į minkymui skirtą dubenį (jei turite kombainą į jo indą, jei ne - į patogų indą kuriame būtų galima naudoti mikserį su minkymo antgaliais arba būtų patogu minkyti rankomis, ką aš ir dariau) supilkite vandenį su mielėmis, cukrų, druską, išplaktą kiaušinį ir vieną puodelį miltų (240ml). Supilkite pieną su sviestu. Maišykite iki tol kol nebesimatys sausų miltų. Tada įberkite dar vieną puodelį, viską pakartokite ir suberkite likusius miltus. Vos miltai bus įmaišyti palikite tešlą pailsėti bent 5 minutėms (kad išsiskirtų glitimas). Tada pradėkite minkyti. Iš pradžių tešla bus labai minkšta ir lipni, bet ilgiau paminkius pasidarys patvari. Nepridėkite per daug miltų jei minkysite ranka - tada bandelė gali tapti kietokos ir neskanios. Jei minkysite su technikos pagalba - palikite bent 6-7 minutes minkytis. Rankomis reiktų bent 10 minučių. Baigus minkyti tešla turi būti glotni, bet vis dar truputį lipni. Patepkite tešlą lydytu sviestu arba aliejumi ir palikite pakilti iki kol padvigubės (apie valandą - dvi).
Jei naudojate paprastas mieles po valandos tešlą perminkykite. Jei ne - šį punktą praleiskite.
Baigus kilti tešlai ją perkelkite ant lengvai pamiltuoto paviršiaus. Lengvai suplokite ranka. Supjaustykite į tiek gabalėlių, kiek bandelių norėsite. Lengvai suformuokite į rutulėlius (tik šiek tiek apspausdami, nereikia perminkyti ar kočioti) ir dėkite į kepimo skardą. Uždenkite ir leiskite vėl pakilti (bent valandą ar pusantros).

Kol tešla kyla galite pasiruošti viršui. Recepto originale buvo pasiūlyta naudoti rozmarino ir česnako sviestą, todėl trumpai parašysiu kaip jo pasigaminti.
Reikės:
30g sviesto
2 skiltelių česnako
šakelės rozmarino

Piestelėje sutrinkite česnako skilteles ir rozmarino šakelę. Sumaišykite su sviestu ir palikite bent 50 minučių. Po to ištirpdykite sviestą (galima mikrobangėje, galima virš garų). Gaut sviestu negailint aptepkite bandeles.
Darant su vis kitokiais prieskoniais galima išgauti tikrai puikių skonių! Jau svajoju apie piestelę :)


Kepkite apie 20 minučių iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus :)

Pagal Kayotic Kitchen

You Might Also Like

8 comments

  1. Bandelės bandelės!!!!:) Dievinu jas... Bet man rodos reik pradėt man mažint tokius kepinius... arba pačiai pradėt jų nevalgyt:DD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kokios minkštutės ir purios! Jau įsivaizduoju, koks gėris yra tokios bandelės pusryčiams.. tikriausiai būtų neįmanoma apsiriboti tik viena :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Manau pradėti metus nuo bandelių recepto yra pats puikiausias būdas suvilioti visus, pasiilgusius jaukumo ir skanių pusryčių iš ryto ;)Dailutės...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Asta - verta neapsiriboti. Kitą dieną jos skanios, bet ne taip kaip tą pačią, kai dar vos šiltas gali ragauti :)

    Sima - ačiū :) ilgiuosi virtuvės ir laisvesnio grafiko, nes dabar verdu tik ryžius ir makaronus ir stengiuosi juos kaip nors paįvairinti

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skiriu šiam tinklaraščiui “Stilish blogger award”

    http://forellesreceptai.lt/stylish-blogger-award

    AtsakytiPanaikinti
  6. As taip pat manau, kad esi stilinga blogere, todėl skiriu Stylish Blogger Award.
    http://surfingtheworldcuisine.blogspot.com/2011/01/stylish-blogger-award-stilingiausio.html

    AtsakytiPanaikinti