keksas

Rikotos keksas su šokoladu

08:25

Iškepkit mamai keksą! Šis išeina drėgnas ir purus, labai švelnaus skonio. Naktinis kepinys su kambarioke, bet puikiai tinka kepti ir dieną ;) Nepeikit dėl foto, nes labai norėjau pasidalinti prieš sekmadienį - šis keksas tobulas!

Reikės:
150g minkšto sviesto arba kepinių margarino (naudojau Rama)
200g cukraus
2 šaukštelių vanilinio cukraus
3 kiaušinių
250g rikotos
200g miltų (naudojau Karališkus)
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
100g šokolado (naudojau įvairų - juodą, pienišką, kapotus Karakumus)

Sviestą išsukite su cukrumis iki purios masės. Sudėkite kiaušinius ir rikotą ir vėl gerai išsukite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į rikotos-kiaušinių masę. Truputį pamaišykite, suberkite šokoladą ir maišykite tol, kol neliks gumuliukų.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą (viršus tapo tamsiai rudas ir plyšo). Skaniausias atvėsęs su saldžia kakava :)

Skanaus :)

P.s. kadangi keksas švelnaus ir vientiso skonio, jam "cinkelio" galėtų suteikti citrinų kremas/džemas


Idėja iš Villa Alps

You Might Also Like

17 comments

  1. Ech, jau kelinta kepat pagal šį receptą ir sakot, kad tobulas, negi teks ir man kepti? :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, teks ;) jis tikrai super geras, svarbu kuo švelnesnę varškę imti. Manau ir mascarponė čia puikiai sugrotų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikus keksas, aš tai mamai planuoju iškept jogurtinį torčiuką:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pas mane savaitgalį močiutės jubiliejus, tai gaminsiu vėl Raffaello :) irgi gal reiks kokį sluoksnį jogurto įdėt, kad liesiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Keksas tai, žinoma, nuostabus ir gundantis.

    Bet aš ne apie tai. Aš apie tortų liesinimus. Kam? I mean, tai vis tiek tortas ir vis tiek kaloringas. Tai kokio velnio nepanuodėmiavus iki galo? :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Insolente - na matai, mano močiutės skrandis nebe toks kaip jaunystėje, tad kartais tenka derintis prie 80metės norų :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na pasikartosiu drėgni pyragai pyragėliai keksai torčiukai man patys pačiausi, o dabar norėčiau nors vieno nedidelio šio kekso gabalėlio, och turbūt labai valgyti noriu :D
    O keksai mano nuomone patys paprasčiausi gaminimo būdu ir skaniausi greit paruošiami skanumynai:) renkuosi jų kepimą, kai žinau, kad neužilgo turėsim netikėtų svečių arba greit norim ko nors skanaus:)
    Reiks išbandyti šį išgirtą gėrį:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. MM jis vienas skaniausiai pavykusių. O ir pagrindinę tešlą lengvai galima praturtinti ir pagardinti kuo kitu, taip vis suteikiant naujų skonių šiam puikiam keksui.
    Aš irgi keksus dievinu dėl greičio ir paprastumo :) tirkai labai rekomenduoju.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sėkmės ir pranešk kaip sekėsi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kaip aš čia tokį gėrį pramiegojau :)
    Mėgstu drėgnus pyragus, gal net imsiu ir išmėginsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Jurgita - tikrai rekomenduoju. Skani versija ir su šokoladu ir su džiovintomis spanguolėmis.

    AtsakytiPanaikinti
  12. va va, vos perskaiciusi recepta nusprendziau, kad kepsiu si keksa su dziovintomis spanguolemis, ogi ziuriu- tas pats ir komentaruose rasoma! nebeissisuksiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. as irgi taip pamaniau ir keksas jau iskeptas :) suverciau visa maza pakeli spanguoliu (100 ar 150 g, nepamenu), tai sokolado gal tik 40 g sudejau. gavosi labai skanus keksas, spanguoles suteikia skoniui israiskingumo, tad tikrai gaunasi su "cinkeliu" :) ragavom dar silta su pienu, negalejome islaukti kol atves :)))
    tikrai puikus keksas, dekui :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Heh dar senų komentarų ateina nuo palūžimo. Džiaugiuosi, kad gavosi skaniai! O jei dar glaistas čia būtų....

    AtsakytiPanaikinti