Jamie Oliver

Porų ir bulvių sriuba

21:19

Prisipažinkit - kas pavogėt pavasarį? Ir kodėl būtent tada, kai visi šilti mano rūbai Šiauliuose? O aš jau buvau nusiteikusi gaminti ledus ir lengvas salotas. Tokiu oru tenka grįžti prie sočių ir šildančių sriubų. Ši - iš Jamie knygos "Oliverio ministerija". Pirmą kartą sriubą viriau pagal knygą. Nes dažniausiai, kas būna šaldytuve tuo metu, tas ir keliauja į puodą. Na bet ši buvo labai išgirta užsienio forumuose, taigi nusprendžiau pabandyti. Visų pirma - šios sriubos išeina daug. Man ir kambariokei ją teks valgyti turbūt 2-3 dienas. Ji soti ir užpildanti. Jei mėgstate porus. O juos aš mėgstu. Bet salierų lapkočių - ne. Taigi jūsų teisė rinktis - naudosite juos ar ne.
O taip pat sriubos virimas buvo puiki proga išbandyti ekologišką sultinį. Nesu pamišusi dėl visų eko super duper nevalgau nieko iš maximos, bet kai galiu renkuosi sveikesnį variantą. Namie kepti sausainiai geriau, bet retkarčiais norisi PiM's. McD nemėgstu, bet kelionėje taupant tai kartais atstoja pietus. Žodžiu taikausi prie situacijos :) Šį kartą laikas pribrendo ekologiškam sultiniui (jau galbūt matėtė jį Virtuvės žurnale). Tai vokiečių firmos "Natur Compagnie" gaminys. Jei sudėtis nemeluoja - tai ji puiki! Yra daugelio skonių, tikrai rasite sau tinkamą. Aš šį kartą bandžiau paprastą daržovių sultinį.
Receptui sultinio kubelių dėkite pagal savo nuožiūrą. Man prireikė 3.
4-6 porcijoms reikės:
2 morkų
1 svogūno (naudojau raudoną, bet tinka ir baltas)
400g porų
400g bulvių
2 šaukštų aliejaus
2 česnako skiltelių
2-3 sultinio kubelių (naudojau Natur Compagnie daržovių)
pipirų

Morkas nuskuskite ir supjaustykite neplonais griežinėliais. Sukapokite svogūną. Porą supjaustykite į kelias dalis, jas perpjaukite išilgai į 4 dalis ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sukapokite maždaug vieno centimetro storumo griežinėliais. Sukapokite česnako skilteles. Bulves supjaustykite kubeliais. Dideliame puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite daržoves ir patroškinkite uždengę apie 10 minučių. Kubelius ištirpinkite 1,5 litro vandens ir užpilkite ant patroškusių daržovių. Virkite apie 10 minučių, kol bulvės bus minkštos. Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir tiekite su skrudinta duona.
Likusią sriubą kitą dieną pašildykite ir sutrinkite su trupučiu grietinėlės/grietinės ar tarkuotu sūriu (o gal viskuo kartu? :) ).

Skanaus :)

You Might Also Like

12 comments

  1. Gaus į nosį tas, kas pavogė pavasarį!:D
    O aš šiandien irgi sriubą viriau, nes baisiai šalta... Pagaliau išbandžiau lęšius:)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ineta - ir kaip lęšiai? Kokius bandei?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, atvėso Kaune...
    Turbūt smagu tavo kambario draugei su tavimi gyventi-namo ji grįžta "kaip pas mamą", ar ne? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Julija - mano kambariokė irgi nepėsčia, moka skaniai gaminti, tai viena kitą vis palepinam :) didelis pliusas čia. O kad gyvenam dviese tai ir normą galima didesnę gamint - palinkėkit sėkmės rytoj su jautiena vermuto padaže :]] jei bus bloga ir aš ir kambariokė be vakarienės liksim...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Bet tikrai nervina tokie orai, aš taip pat jau ledus gaminti žadėjau. Bet, deja, tenka vis dar šiltu maistu maitintis. Ši sriubytė atrodo labai skaniai. Jei greitu metu neatšils ledų gamybą iškeisiu į jos :) P.S. atreaguodama į paskutinį komentarą linkiu skanios jautienos su vermuto padažu!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Reda - va va, na reik tikėtis kita savaitė bus gražesnė ir tinkama ledams :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oi miegaliukias Indručiukas:), supratai apie ką aš čia?:D
    Sriubytė viliojanti, gaila, kad tik vieną porą teturiu, bet einu pasisversiu, gal gi bent puse normos išeis :), nes visa kitą tai lyg turiu:)
    Klausimėlis, o porą visą dėti ir su žaliąja dalimi?

    AtsakytiPanaikinti
  8. O velnias - nu tikrai... Reda su Renata ir Rennie kažko rytais maklinasi :> gėda pelėda

    O mano poras buvo 1 ir svėrė apie 400g. Tai gal ir tau užteks. Žalios dalies nuskabiau negražius lapus ir nupjoviau padžiuvusias viršūnes. Man patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Didelis tada Tavo poras, nes pas mane tai sveria 200 g, o dar šiek tiek nusiims apdžiūvusios dalys, bet einu išsivirsiu, nes atrodo sriubytė labai paprastutė, o poro gaila, tai darysiu maždaug iš puse normos:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na pilno kiekio tikrai daugeliui žmonių, tai pusė normos 3 kokiems būtų pats tas :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Jau išsiviriau Indrut, ir ji nuostabi!!! Labai niam sriubytė, o tokia paprastutė, ačiū už receptuką:)
    Bandysiu nufotkinti jei gausis įdėsiu ir pas save:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Reda - malonu, kad patiko. Už receptą reikia Jamie O. dėkoti :)

    AtsakytiPanaikinti