Puikus rizotas. Vėl gi gaminau ne su Arborio ryžiais su Carnaroli, kurių įsigyti galima parduotuvėje "Skanus kampas".
Šiam rizotui svarbu nedėti druskos - gaminau su Memel Bleau ir jame druskos pakako visam patiekalui pakankamai įsisūrėti. Papildomas žiupsnis verdant būtų viską sugadinęs.
Naudojau:
1 šaukštą sviesto
1 šaukštelį alyvuogių aliejaus
0,5 balto svogūno
1 skiltelę česnako
100g Carnaroli ryžių
80ml balto stalo vyno
700ml ekologiško daržovių sultinio (Natur Compagnie firmos)
1 kriaušę (rinkitės kuo saldesnę)
žiupsnį cukraus (galima keisti medumi)
50g Memel Bleau sūrio
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų. Svogūną sukapokite ir sudėkite į keptuvę. Ten pat sudėkite susmulkintą česnaką. Kai svogūnas bus permatomas suberkite ryžius ir šiek tiek apkepkite. Supilkite vyną, padidinkite ugnį ir leiskite jam nugaruoti. Po to įpilkite samtį sultinio ir virkite ant mažos ugnies. Palaukite, kol sugers visą ir vėl pilkite sultinio samtį. Kartokite, kol sunaudosite sultinį arba ryžiai atrodys išvirę.
Kriaušę padalinkite į 4 dalis, užberkite cukrumi ir pakepkite orkaitėje kol suminkštės ir šiek tiek apkeps cukrus, susidarys sultys.
Paragaukite ryžių - jie turi būti minkšti, bet viduje vis dar turėti kietumo. Kai bus tinkami - sudėkite gabalėliais susmulkintą sūrį ir kriaušę. Išmaišykite, pagardinkite pipirais ir dviem minutėms uždenkite. Paragaukite ar netrūksta druskos ar pipirų ir tiekite į stalą.
Skanaus :)
Šaltinis čia
Naudojau:
1 šaukštą sviesto
1 šaukštelį alyvuogių aliejaus
0,5 balto svogūno
1 skiltelę česnako
100g Carnaroli ryžių
80ml balto stalo vyno
700ml ekologiško daržovių sultinio (Natur Compagnie firmos)
1 kriaušę (rinkitės kuo saldesnę)
žiupsnį cukraus (galima keisti medumi)
50g Memel Bleau sūrio
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų. Svogūną sukapokite ir sudėkite į keptuvę. Ten pat sudėkite susmulkintą česnaką. Kai svogūnas bus permatomas suberkite ryžius ir šiek tiek apkepkite. Supilkite vyną, padidinkite ugnį ir leiskite jam nugaruoti. Po to įpilkite samtį sultinio ir virkite ant mažos ugnies. Palaukite, kol sugers visą ir vėl pilkite sultinio samtį. Kartokite, kol sunaudosite sultinį arba ryžiai atrodys išvirę.
Kriaušę padalinkite į 4 dalis, užberkite cukrumi ir pakepkite orkaitėje kol suminkštės ir šiek tiek apkeps cukrus, susidarys sultys.
Paragaukite ryžių - jie turi būti minkšti, bet viduje vis dar turėti kietumo. Kai bus tinkami - sudėkite gabalėliais susmulkintą sūrį ir kriaušę. Išmaišykite, pagardinkite pipirais ir dviem minutėms uždenkite. Paragaukite ar netrūksta druskos ar pipirų ir tiekite į stalą.
Skanaus :)
Šaltinis čia
8 comments
Mmm...taip skaniai skamba visos sudetines dalys, manau atitiktu mano skonio receptorius :D
AtsakytiPanaikintiPritariu. Ir nuotraukoje, ir pagal aprašymą skamba tiesiog nuostabiai. Norėčiau pabandyti :)
AtsakytiPanaikintiir kriaušes , ir sūrį dievinu. labai tiktų man šitas patiekalas :)
AtsakytiPanaikintiMaisto diletante - tinka pasilepinimui kokį vakarą ;)
AtsakytiPanaikintiInga - rekomenduoju. Net jei ir baido pačio rizoto virimas - tai tikrai nieko baisaus. Svarbu leisti "prigerti" jam sultinio.
Egidija - na vis tik tai klasika ;)
Kriaušėms-taip, pelesiniam sūriui- nea.. :)
AtsakytiPanaikintiHm - šaldytuve turiu žiauriai-žiauriai-žiauriai skanaus mėlynojo pelėsio sūrio, Shropshire, tai anas turėtų dar ir nuostabiai šafraniškai geltonai rizotą nudažyti. Must try!
AtsakytiPanaikintiPritariu daugumai - kriaušės ir pelėsinis sūris nuostabus derinys. Tokio risotto dar nemačiau, bet labai noriu išmėginti:)
AtsakytiPanaikintiMedėja - skonio reikalas. Manau su parmezanu nebūtų prasčiau ;)
AtsakytiPanaikintiJule - ohhh kaip gražiai atrodo, tikiu ir nemenkiau skanus. Jei išbandysi - duok žinot ;)
Renata - manau visus derinius galima dėti į rizotą. Norėčiau išmėginti su vytintu kumpiu ir melionu.