Tikrai nedažnai gaminu tiksliai pagal receptą. Na nebent pyragus su biskvitais, nes ten tikslumas svarbu. O visa kita - jei kažko neturiu, pakeičiu. Juk dėl vieno patiekalo negali susipirkti visokių ten sėklų, actų ir aliejų, todėl sukiesi su tuo, ką turi. Todėl šis receptas išimtis, nes gamintas visiškai tiksliai. Esu užsibrėžusi pagaminti bent po 3 receptus iš vieno turimo popierinio šaltinio, nes jau pačiai gaila, kaip tos gražios ir skanios knygos guli. Šis - iš "Metai Beatos virtuvėje". Ir gaminau, nes tai puikus reikalas, kai reikia sunaudoti atlikusį baltymą (pvz. jei gamini Brownie pyragą).
Pažadu - jų neliks akimirksniu. Jei nemėgstate paprikų drąsiai eksperimentuokite su visais likusiais prieskoniais virtuvėje - gausite 101 naują skonį! Be to naminiai daug sveikesni už šiuos....
Vienai kukliai porcijai reikės:
200g migdolų
1 kiaušinio baltymo
1 šaukštelio aštrios rūkytos paprikos (pačia geriausią galite įsigyti parduotuvėje "Skanus kampas" Šiauliuose)
1 šaukštelio saldžios maltos paprikos
1/4 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio maltos uoginės paprikos
1/2 šaukšto jūros druskos
1/2 šaukšto cukraus
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Prieskonius, druską ir cukrų sumaišyti. Kiaušinio baltymą paplakti šakute, kad susidarytų putos. Migdolus sumaišyti su baltymu, kad visi būtų blizgūs. Į indą su migdolais suberti prieskonius ir greitu judesiu pamaišyti, kad prieskoniai apkibtų riešutus.
Versti šią masę į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite 15-20 minučių, kol migdolai apdžius, retkarčiais pamaišykite.
Skanaus :)
Šaltinis "Metai Beatos virtuvėje"
Cinamoninis šokoladainis
Prieš 5 valandas
11 comments
Man irgi gaila tų knygų ir žurnalų. Tiek prisipirkus, o negaminu beveik nieko. Reik skelbt kokią mėnesio akciją - gaminu tik iš knygų/žurnalų :D
AtsakytiPanaikintiJurga - ne mėnesio, o visų knygų ;) griežtas sprendimas čia turi būti, kad pavyktų įgyvendint ir sąžinę apraminti :)
AtsakytiPanaikintiNee... Bet tada reiktų atsisakyt google reader'io ir visų blogų prenumeratos :D
AtsakytiPanaikintiArba gaminti 4 kartus per dieną ;) kad ir vilkas sotus būtų ir avis sveika
AtsakytiPanaikintiIr aš turiu tą pačia problemą dėl knygų. Paskutini metu, jau net nustojau jas pirkti :D Reikia imti iš tavęs pavyzdį :)
AtsakytiPanaikintiViktorija - mano šių metų tikslas nebepirkti knygų. Visais kitai būdais gautos - nesiskaito :D
AtsakytiPanaikintiJau kaip skaniai atrodo tie tavo migdolai! Ir nuotraukos labai gražsios! Aš esu gaminus tik saldžius - irgi "hitas" moment nunykstantis nuo stalo :)
AtsakytiPanaikintiRūta - bandyk ir sūrius. Prie vyno ar alaus nelieka per akimirką ;)
AtsakytiPanaikintibūtinai šiandien šį receptą išbandysiu :) tuoj labaiu, kad beveik nieko veikti nereikia :)
AtsakytiPanaikintiEgidija - nenusivilsi ;) aš irgi šiandien darysiu su įvairiais kitais prieskoniais
AtsakytiPanaikintiIneta - būtinai priminsiu ;) gal net pasirašyt liepsiu :D
AtsakytiPanaikintiAš irgi juos darau - gaminau ledus, tai kaip tik liko baltymų, tai patys tie riešutukams :)