tortas

Morkų tortas (niekas neįtartų)

09:21

Morkų tortas - jau turbūt spėjot pamatyti pas Redą ar Viktoriją, o už receptą reikia dėkoti Julei.
Jis nuostabus. Purus biskvitas - ne per saldus. Kremas taip pat lengvas. Kepiau savaitgalį (darbo dienos kažkaip labai sutrumpėja, kai yra veiklos) ir galiu pasakyti, kad pusės normos pilnai užtektų 6-8 žmonėms - jis išties sotus. Garantuotai patiks nemėgstantiems morkpyragių - jei nesakysit niekas nesupras. Man asmeniškai jis šiek tiek priminė parduotuvinį senovinį Medutį - bent jau biskvitai tikrai. Žinoma, kas kokį valgydavo :) Drąsiai galiu sakyti, kad jis iš karto stojo greta Raffaello - be galo skanus ir nesunkiai paruošiamas.Galima kepti ir trijų ar keturių sluoksnių tortą - priklauso nuo to keik skardų turite. Reda kepė plokščiose skardose ir gavo puikų kvadratinį pyragą. Jei labai nemėgstate morkų - tarkuokite jas smulkiai. Be to galima naudoti tirščius likusius po sulčių spaudimo.

Taigi 6-8 žmonėms 2 sluoksnių tortui naudojau:
1 puodelį miltų (manasis 237ml)
1 arb. šaukšt. sodos (naudojau geriamąją praradusi viltį rasti kepiniams skirtos. Skonio nesijaučia)
1 arb. šaukšt. kepimo miltelių
1 arb. šaukšt. cinamono
žiupsnelį druskos
1,5 stiklinės tarkuotų morkų (pusę tarkavau per smulkią, pusę per stambią burokinę tarką)
50-60g kokoso drožlių
70g grūstų graikinių riešutų
3/4 puodelio cukraus
0,5 puodelio aliejaus
2 didelius kiaušinius

Kremui:
250g Mūsų švelniosio varškės
75g cukraus pudros
1 šaukštelį vanilinio cukraus su tikra vanile
200ml plakamosios grietinėlės
pusės citrinos sultis

Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir cinamoną. Atidėti. Kitame inde sumaišyti morkas su kokosais ir riešutais. Kitame dubenyje išsukti cukrų su aliejumi. Mušti po vieną kiaušinį ir išplakti iki vientisos masės.Kiaušinių masę supilti į miltų masę ir išmaišyti, kol nesimatys sausų miltų. Sudėti morkų masę ir vėl gerai išmaišyti. Supilti į skardą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių (papločių kraštai turi būti atšokę nuo skardos, o įsmeigtas pagaliukas turi būti sausas). Iškeptą paplotį bent 5 minutes paaušinkite skardoje, o po išverskite ant grotelių, kad visai atvėstų. Kei atvės aštriu peiliu įpjaukite vieną šoną ir perpjaukite dantų siūlu išilgai.

Kremui išplakite grietinėlę iki standumo (jei žadate jį transportuoti karštą dieną siūlau dar įdėti 1 pakelį grietinėlės standiklio). Suberkite cukraus pudrą, sudėkite varškę vanilę ir vėl išsukite. Po truputį maišydami pilkite citrinos sultis ir ragaukite kiek rūgščiai norisi.
Pertepkite kremu tortą, papuoškite šokolado drožlėmis, riešutais ar džiovintais vaisiais ir palikite šaltai bent 30 minučių.

Skanaus :)

You Might Also Like

23 comments

  1. mmm, atrodo, toks tirpstantis burnoje, toks vientisas... būtinai bus išbandytas...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jūrate - būtinai bandyk. Manau 4 garantuoti išbandymai ir teigiami atsiliepimai jau šis tas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ooo, šitas tortas tikrai kažkas tokio! Smagu, kad patiko :) Jį net galima pavadinti sveikuolišku, juk su morkomis :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ineta - pranešk būtinai ar patiko ;)

    Viktorija - aš irgi taip manau :) grietinėlė vienintelis blogietis čia :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O, vakar kaip tik biskvitus išsikepiau, šiandien sutepti ruošiuos :) Bet man tie biskvitai toookie stori gavosi, ir dar trys, ir kai pertepsiu, jaučiu, aukštis bus žodžiais neapsakomas :D Morkų keptų šiaip nemėgstu, todėl laikau špygas, kad nesijaustų labai intensyviai. Ai, bet bet kokiu atveju atrodo dieviškai skaniai, o tie keturi puikūs atsiliepimai kalba už save :)
    Tuoj - šiandien ar ryt - ir aš savo nuomonėm pasidalinsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Asta - aš kadangi kepiau iš pusės normos, tai man 2 patys tie buvo.
    Jei netyčia nepatiktų - nešk pas mane į darbą, arba skambink - šito gėrio ir su taxu atlėkčiau :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pamatau morkų pyragus ir nusipurtau, kepiau vieną ir paskutinį kartą, nepatiko niekam iš namiškių :D bet tu čia taip skaniai nupasakojai, kad gamint negaminčiau, bet paragauti tikrai norėčiau :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. O kokiam mieste randiesi? Jei Kaune tai ryt galim susitikt, kad sužinot ar tikrai nemėgsti :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dar kartą su tortadieniu, Liūte! ;) labai skaniai atrodo šitas torčiukas :) Pavydžiu jau tavo svečiams.... :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Rūta - nebus svečių ;) tortas buvo iškeptas ir beveik suvalgytas šeštadienį. Nėr laiko švęst - reikia lėkt visur :]]

    AtsakytiPanaikinti
  11. Indre, o man galima sužinot ar aš tikrai mėgstu tokius tortus? ;)
    Chi chi :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Superinis, ane :}? O man, žinoki, irgi baisiai primena kažką mediško - tik ne "medutį", o meduolį :)
    Bet fontastiškas, fontastiškas, fontastiškas tortas. NORIU vėl.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nu va, puse normos pats tas, ane? aš irgi šį torčiuką prie sveikuoliškų skiriu :) manau vaikų šventėms idealus skanumynas :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Indre, as kauniete, lauksiu kvietimo sekanciai torto porcijai :DD

    AtsakytiPanaikinti
  15. Beje, aš irgi iš pusės normos savo mažajai formai kepu :) Nors mielai sušlamščiau ir visą..

    AtsakytiPanaikinti
  16. oj, kaip jus visos erzinates su tuo tortu, butinai reiks ir man isbandyti :P

    AtsakytiPanaikinti
  17. Julija - o kokį tinklaraštį rašai? Arba aš žiopla arba nemoku surasti :>

    Jule - yes yes - kaip jau ir sakiau stoja į lentyną kartu su rafaelu :)

    Reda - tikrai, kad beveik sveikuoliškas :)

    Maisto diletante - sutarta ;) tik duok kur nors man konkretesnius kontaktus ;)

    Ineta - turbūt jau per vėlai, bet įtariu 22-26 cm. Neturiu liniuotės pamatuoti :>

    AtsakytiPanaikinti
  18. Neringa - matyt jis šios vasaros "must do" ;)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Va va visiems morkų nemylėtojiems rekomenduojamas :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Labai skaniai atrodo !!!

    Irma(IRRI)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Jis toks ir yra ;) verta bandyti - visų atsiliepimai kuo geriausi :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Indre,ar girdi? davai as irgi noriu paragauti.:) Taip skaniai cia snekat,bet kam gali sukilti apetitas.Arba dar geriau,is vis atvaziuok i svecius,mano virtuve tavo paslaugom ir parodyk realiai kaip jis darosi.Nes morku pyragas,kaip isivaizduoju,turetu buti tikrai labai geras skanestas... niam... :) Ps. as Kaune jei ka.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :D girdėt negirdžiu, bet skaitau. Visų pirma būt gerai žinot, kas rašo, o tik tuomet jau derinamas virtuvės klausimas :)

      Panaikinti