grybai

Voveraičių pyragas su trijų rūšių sūriu

09:03

Tinklaraštis davė man daug naujų pažinčių. Jei ne jis - kiek daug šaunių gaminančių merginų nepažinočiau. Susitikimai su jomis mieli, įkvepiantys idėjų (o viena jų pavadinimu oC jau greitai pasieks eterį ;) ) ir po to skraidau kaip ant sparnų, noriu tobulėti ir gaminti gaminti gaminti. Gaila laikas nėra pavaldus ir įprastomis dienomis neretai tenka greitai išsikepti sumuštinių ir lėkti.
Šis pyragas gimė iš šaldytuvo turinio ir poreikio neštis pietus į darbą. Tvirta plutele su sočiu įdaru - tinkamas transportavimui, nes sudėtyje nėra grietinėlės.

O be to - voveraitės man patys skaniausi ir gražiausi grybai :)

26-28cm kepimo formai reikia:
Tešlai:
1,5 puodelio 405D tipo miltų (puodelis 250ml)
žiupsnio drusko
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
100g sviesto ar kepinių margarino
1 kiaušinio

Įdarui:
2 puodelių nuvalytų voveraičių
1 nedidelio svogūno
aliejaus
druskos
pipirų
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
50g Memel blue sūrio (ar kito su mėlynu pelėsiu)
50g raudonojo Čederio
50g geltono fermentinio sūrio
2 kiaušinių
Provanso žolelių mišinio
1 žaliojo čili pipiro

Tešlai skirtus sausus produktus sumaišykite. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir trinkite, kol pasidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinį ir išminkykite į vientisą tešlą. Išklokite ja kepimo formą, subadykite šakute ir kepkite 10-15 minučių iki 200laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol taps aukso spalvos.

Įdarui į nedidelį puodą įpilkite apie 50ml vandens (arba balto vyno jei turite) ir truputį aliejaus. Sudėkite supjaustytą svogūną, voveraites, pagardinkite druska ir pipirais ir patroškinkite. Įmaišykite mažame kiekyje vandens ištirpintą kukurūzų krakmolą ir nukaiskite. Sudėkite gabalėliais sulaužytą mėlynojo pelėsio sūrį (galima naudoti ir šaldytą), įtarkuokite Čederį bei fermentinį. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite žolelėmis ir išmaišykite. Sukrėskite į apkepusį krepšelį ir papuoškite smulkiai pjaustytu čili pipiru.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol viršus truputį apkeps (apie 30 minučių, priklauso nuo orkaitės).

Skanaus :)

You Might Also Like

11 comments

  1. Gaminčiau be visų šitų pelėsių ir būtų nerealus pyragas! Voveraitės - tikrai nuostabūs grybai, o nesaldūs pyragai taip pat dalykas puikus :))

    Tiesa - vau, atsinaujinai! Sveikinu! Dvelkia pavasariu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mane labai sudomino kas čia bus tas °C?:)) Aš tai jau tikiuosi, kad greitu metu pavyks grįžti į eterį:D
    Beje, pyragas tai tikrai vertas begimo į virtuvę..gaila kad voveraičių neturiu:(

    AtsakytiPanaikinti
  3. Asta - manau trečios rūšies sūrį puikiai rastum ;) o pas mane šaldytuve visokių po truputį buvo, tai ir sukroviau :)

    Ineta - ant jo paspaudus truputį daugiau informacijos atsiranda ;)
    Voveraitės turguje ir beje ganėtinai atpigę ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. man skanu pažiūrėti į tokio tipo pyragus, ale pati neprisiruošiu tokių iškepti..;) tikiuos, kad išaus diena ir aš tai padarysiu..;)) ir tiesa, pasakius kažkaip gaila dėti voveraites į pyragą..;))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi kaip skaniai atrodo. Aš jau turbūt pirmom voveraitėm šiemet pasirodžius žadėjau kepti pyragą su jomis, bet niekaip neprisiruošiau.. O šitas receptas atrodo puikus :)

    P.S. ir mane tas oC sudomino, laukiam kas čia bus :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oditėle - pas mane jos vargšės buvo užsistovėjusios, tai kad nereiktų išmesti visai sukepiau :) o pyragų tipas labai geras - skanus ir patogus :]]

    Renata - tai dar nevėlu :) ruduo juk tik prasideda ;) o dėl oC - spaudžiam ant to žodelio ir truputį daugiau informacijos pasimatys ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oj, Indre! Nerealiai skaniai atrodo! o kaip pagrindas šį kartą?? :) Patiko? :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. tiesa, tavo atsinaujinimai ir man labai patinka ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Rūta - pavyko ir visai patiko. Bet pakepiau prieš pildama įdarą - bijau :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kaip tik ieškojau kažko panašaus... ryt bandysiu šitą receptą. Atrodo puikiai!

    AtsakytiPanaikinti