troškinys

Ispaniškas lęšių ir chorizo troškinys

09:30

Jau FB paskyroje buvau prisipažinusi, kad labai mėgstu troškinius. O kas keisčiausia iki šiol nei vieno troškinio recepto mano tinklaraštyje nebuvo. Skubiai taisau šią klaidą.
Troškinys tirštas, šildantis, sotus. Puikiai tinka šaltajam sezonui gintis nuo peršalimo ligų, nes sudėtyje yra svogūnų, česnakų ir čili. Chorizo dešra čia tarsi pakeičia įprastus tirštose sriubose naudojamus duonos skrebučius ir puikiai suskamba šioje troškinio simfonijoje.

3-4 porcijoms reikės:
150g žaliųjų/prancūziškųjų lęšių
500ml ekologiško daržovių sultinio
aliejaus
1 didelio svogūno
1 didelės raudonosios paprikos
5 skiltelių česnako
300g kiaulienos (supjaustyta gabalėliais)
druskos
pipirų
300ml trintų konservuotų pomidorų
3 šaukštų pomidorų pastos
1 arb. š. aštrios rūkytos paprikos miltelių
80g rūkytos chorizo dešros

Kiaulienos gabalėlius padruskinkite ir papipirinkite, palikite, kad prieskoniai įsigertų.
Puode įkaitinkite sultinį ir suberkite lęšius. Virkite juos apie 30 minučių.
Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepkite svogūną, kol taps permatomas. Suberkite kubeliais pjaustytą papriką ir uždengę dangčiu patroškinkite, kad suminkštėtų. 3 skilteles česnako smulkiai sukapokite ir suberkite į bebaigiančias troškintis paprikas.
Kai lęšiai bus beveik išvirę sudėkite kiaulienos gabalėlius. Tada sudėkite svogūnų-paprikų-česnakų mišinį. Sudėkite trintus pomidorus, pomidorų pastą ir rūkytos paprikos miltelius. Viską gerai išmaišykite, paragaukite ar netrūksta druskos ar pipirų. Galiausiai sudėkite virtas bulves ir likusias dvi sukapotas česnako skilteles.
Troškinkite ant mažos ugnies, kol mėsa bus minkšta.
Įkaitinkite keptuvę. Į ją sudėkite plonais gabalėliais supjaustytą chorizo dešrą. Pakepkite, kol ši taps traški.
Troškinį išpilstykite ir kiekvieną porciją papuoškite Chorizo dešra.

O jei norite dar truputį pasimėgauti šiltomis dienomis – keliaukite į Ispaniją su WizzAir. Tai taip paprasta, nes bilietai į Barseloną nuo 130Lt į vieną pusę. Tokios galimybės negalima praleisti.

¡Buen provecho!

You Might Also Like

10 comments

  1. Oho, kaip čia ispaniška! Nostalgija Barselonai...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aštriai čia tu dar net žiemos nesulaukusi :) Ar jau į Lietuvą peršalimo banga pirmoji atsirito?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rennie - o man svajonės ją pamatyti ir paragauti ten visa ko. ;)

    Asta - taip, mano namus deja jau aplankė džiaugsmas šitas, tai ginuosi tuo, ką randu spintelėse, nes pati susirgti ne tik kad nenoriu, bet ir negaliu (draudžiama :) ).

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kur radai pirkt chorizo dešros?:)) Mėgstu ir aš troškinius labai:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai daili nuotrauka :)Ak, noreciau i Ispanija..

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ineta - jos yra parduotuvėje IKI, gaminta Iki Gurmanų :)

    Simona - ačiū :) linkiu, kad vieną dieną ten nulėktum ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai skanu, tik aš ne troškinį, o sriubą gaminu.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aš dažnai bandau sriubas gaminti, bet man troškiniai kažkodėl labiau patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Asta - ir aš :) lekiam kada, m? ;)

    AtsakytiPanaikinti