pyragas

Obuolių pyragas su balzaminiu actu

14:56

Vakarai vis labiau tamsėja, rytai irgi nedžiugina saule - ir receptams laiko lieka tik savaitgaliai. O ir jie ne visi laisvi. Bet jūs neįsivaizduojat, kaip aš laukiu rytojaus! Ryt, namie, virtuvėje. Priplanuota, prigalvota, beliko tik viską išpildyti suspėti. O tada vėl 5 dienas gaminti įprastus nefotografuotinus patiekalus :)
Šis pyragas mažai kuo skiriasi nuo savo giminaičių su obuoliais - cinkelio jam suteikia balzaminis, tirštas figų actas. Jo įsigyti galima šioje parduotuvėje. Jei esat radę ir kitur - būtinai pasidalinkit. Nes actas nuostabaus skonio ir aromato, su mažutėmis sėkliukėmis. Šis actas obuoliams suteikė skonį lyg jie būti džiovinti/rūkyti, nors patys buvo vis dar sultingi.

1 pyragaui naudojau:
200g minkšto sviesto
200g cukraus
2 ypač didelius kaimiškus kiaušinius
1 šaukštelį vanilinio cukraus
240g miltų
1 šaukštelį kepimo miltelių
2 obuolius
3 šaukštus balzaminio figų acto

Obuolius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais ir užpilkite balzaminiu actu. Išmaišykite ir palikite, kol gaminsite tešlą.
Sviestą išsukite su cukrumi iki kol taps purus ir pabals. Įmuškite kiaušinius ir suberkite vanilinį cukrų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto masę. Masė turi būti tiršta. Tešlą dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginkite ir sudėkite obuolių gabalėlius.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-60 minučių, kol pyragas pakils, o obuoliai taps auksiniai.

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Ak, tos trumpėjančios dienos... dar nespėjus žiemai, galima vasaros pasiilgti :)
    O pyragas atrodo puikiai! Tik aš acto tikriausiai atsisakyčiau, nes nemėgstu nei figų, nei džiovintų dalykų. Bet liktų paprastas, puikus pyragas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Asta - aš vis tik ryžčiausi tave apgaut ir juo pavaišinti :]] nes tas balzaminis kreminis actas nuostabus :)

    AtsakytiPanaikinti