keksiukai

Keksiukai su šilauogėmis

12:37

Jei manęs paklaustų, ką manau apie Gruziją ir gruzinus - būtų sunku atsakyti. Nesu ten buvusi, nesu tikra, kad pažįstu gerai bent vieną gyvenantį Lietuvoje. Apie jų kultūra, maistą teko skaityti kelis straipsnius, lankytis restorane ir tai viskas. Sako, kad jie labai svetingi žmonės, kad nustoja stalus vaišėmis, kad vaisiai visad patys skaniausi. Na žinoma, kaip be žymiojo jų mineralinio "Borjomi". Žinoma, dar bandyčiau prisiminti per politologijos paskaitas gautas žinias apie konfliktus, bet manau maisto tinklaraštis tikrai netinkamas tokioms temoms :) Tad tikėkim, kad tai ką mano Jurga, Beata ir Skirmantė yra teisinga ;)
Sakysit, kuo keksiukai susiję su „Borjomi sveikos gyvensenos misija“? O keksiukai net labai susiję. Visų pirma - visi juos mėgsta, antra - juos lengva paruošti (nereikia vargti, nervintis, dėl ir sveikata neprastėja ;) ), trečia - čia naudoti tik geriausi ir skaniausi produktai. Uogos - rinktos ir greitai užšaldytos, kiaušiniai ir sviestas - naminiai. O kas abejoja pasukų nauda - tegul visų pirma jų paragauja. Ir lai nesipurto - jų skonis tikrai puikus, tad jei mėgstate visokius miau ir kitus geriamus jogurtus - patiks ir pasukos su avietėmis :) O jei pasidalinsite šiais keksiukais su kitais - būsite tikri, kad dovanojate geros nuotaikos ir šypseną, nes kaip galima nesišypsoti gaunant keksiuką dovanų :) juk vien nuostabus kvapas sukelia teigiamas emocijas. Tad pirmyn maišyti tešlos!

12 standartinių arba 18 mažesnių keksiukų

100g minkšto sviesto
3/4 puodelio cukraus
1 kiaušinio
pusės citrinos žievelės ir sulčių
125ml pasukų su avietėmis ir linų sėmenimis
1 1/2 puodelio miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
dvi geros saujos šviežių arba šaldytų šilauogių ar mėlynių

Sviestą arba margariną išsukite su cukrumi, įdėkite kiaušinį, žieveles ir sultis. Įmaišykite pasukas. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sausus produktus sumaišyti su šlapiais. Neplakite - svarbu, kad sausi ingredientai susimaišytu su šlapiais. Galiausiai įmaišykite uogas (jei naudosite šviežias - jas pirmiausia apvoliokite krakmole ir/ar cukraus pudroje).
Kepkite 20-30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, priklausomai nuo keksiukų dydžio.

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Man tokie skanėstai labai patinka :) paprasta ir skanu! Genialumas paprastume!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mhm - 10 minučių sumaišymui ir dar šiek tiek kepimui. Kas gali būt geriau :)

      Panaikinti