Languota prijuostė

Rūkytos lašišos paštetas + Kibkit žuvelės (Languota prijuostė)

07:50

Savaitgalį Bajaliai buvo pasikvietę į žuvies ir jūros gėrybių vakarienę. Ta proga sumeistravau paštetą, kuris visiems patiko. Išmėginti verta, nes jis paprastas, kaip 2x2, o viskas ko reikia, tai rankinio maisto smulkintuvo-blenderio. Skaniausia su savo sudaigintais svogūno laiškais ;)

1 indeliui:
180 g riebios varškės
100 g rūkytos lašišos
4 valg. š. natūralaus jogurto (galima keisti grietine)
5 svogūno laiškai
druskos ir pipirų pagal skonį

Į smulkintuvo indą sudėkite varškę, 50g lašišos, jogurtą ir svogūno laiškus. Viską smulkinkite iki vientisos masės. Tada sudėkite likusią lašišą, pagardinkite druska ir pipirais ir pulsuojančiu rėžimu įmaišykite (turi likti šiek tiek lašišos gabalėlių.
Tiekite su juoda duona, tortilijų traškučiais ar duonos skrebučiais. Taip pat tiktų kaip krepšelių įdaras.

Skanaus :)

Kiaunė Languotoje prijuostėje klausia apie žuvies valgymo įpročius:
O kur Jūs perkate ir kaip ruošiate žuvį? kaip dažnai ją valgote?
Jei atvirai - žuvis retas svečias mano virtuvėje žaliu pavidalu. Perku kas mėnesį po kilogramą-du rūkytos lašišos iš slapto tiekėjo :). Ir valgau ją labai paprastai ir neįdomiai - lašiša+balta forminė duona + citrina. Arba juoda duona + lašiša + krienai + advokadas. Dar kartais susimaišau padažą makaronams iš svogūno + grietinėlės + pipirų + lašišos. Na ir pora savaičių kai džiaugiuosi šiuo aukščiau aprašytu pašteta. Patogu, skanu, nesudėtinga :) Antra pagal dažnumą žuvis mano namuose - konservuotas tunas. Jis labai tradiciškai pas mane keliauja į salotas arba makaronų salotas. Na o trečioje vietoje turbūt rūkyta skumbrė ir rausvoji silkė. Jas ruošiu namie pas mamą įvairių švenčių metu. Jei turėčiau didesnę šeimą - mielai valgyčiau šamus, nes tai tikrai skani žuvis, tačiau vienai sau pirkti visos nesinori... Tad reziumuojant - žuvį valgau beveik kasdien ir lašiša yra vienvaldė karalienė tarp visų kitų (nors ir nesu tikra kiek naudingų medžiagų likę intensyvaus auginimo metu...).

O čia ieškokite konkurso, kur galite laimėti į mano dubenėlį panašias lėkštes ;)

You Might Also Like

4 comments

  1. niam niam skanėstassss... mmm... ačiū už galimybę paragauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu Dovilei. Buvo labai skanu, tikrai gaminsiu artimiausiu metu

    AtsakytiPanaikinti