feta

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su feta, grybais ir kepenėlėmis

08:45

Gardūs pyragėliai, kuriuos kepiau tėčio gimtadienio proga. Gan netikėtas derinys, bet tikrai puikus. Juk sluoksniuotos tešlos pyragėlių receptų su įdarais niekad nebus per daug ;) .

12 pyragėlių reikės:
6 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos
Saujos graikinių riešutų
1 vidutinis svogūnas
Aliejaus
100g rudųjų pievagrybių
150g vištienos kepenėlių
2 šaukštų sodo žolelių mišinio (Sudėtis: svogūnai, pipirai, petražolės, garstyčių sėklos, paprikos, rozmarinai, raudonėliai, bazilikai, mairūnai, kalendros)
120g fetos tipo sūrio

Graikinius riešutus pasmulkinkite. Užberkite po saujelę ant kiekvieno atšildyto lapelio. Perlenkite pusiau ir vėl iškočiokite į pailgą lapelį. Juos padalinkite pusiau, kad gautumėte 12 kvadratų.
Svogūną susmulkinkite ir apkepkite aliejuje, kol taps skaidrus. Susmulkinkite pievagrybius ir suberkite į keptuve kur kepa svogūnai. Užberkite žiupsnelį sodo žolelių. Apkeptus pievagrybius su svogūnais sudėkite į lėkštę. Kepenėles šiek tiek pasmulkinkite, užberkite dviem šaukštais sodo žolelių. Į tą pačią keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Sudekite kepenėles su žolelėmis. Uždenkite, pakepkite ant didelės ugnies 2 minutes. Nukaiskite, tuomet apverskite ir pakepkite dar dvi minutes. Pasmulkinkite iki 1x1 cm dydžio gabaliukų mentele. Sumaišykite su apkeptais pievagrybiais. Nesūdykite! Feta bus ir taip sūri.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
Fetą padalinkite į 12 gabalelių. Kiekviena jų dėkite ant tešlos kvadrato ir ištrinkite šaukštu. Dėkite ant viršaus po šaukštą įdaro. Kraštus suvilgykite vandeniu ir sulenkite į trikampėlius. Kraštus gerai užspauskite šakute. Pyragėlius dėkite į folija išklotą skardą. Padarykite įpjovas, kad būtų pro kur išeiti garams. Kepkite 20-25 minutes kol gražiai parus.

Skanaus :)

You Might Also Like

8 comments

  1. Derinys tikrai įdomus, bet jie kas paaišintų, tikrai neatsisakyčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O receptas iš kur? :) šeip labai įdomu pasidarė :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš galvos - nuėjau į maximą ir susipirkau, kas pasirodė, kas tiks :)

      Panaikinti
    2. Tešlos idėja tik nuo Oliverio nužiūrėta - per kažkurią laidą jis gatavą sluoksniuotą su riešutais perkočiojo - patiko toks pagerinimas :)

      Panaikinti
  3. Pašalinčiau tik kepenėles.. ir visa kita man labai tinka :D

    AtsakytiPanaikinti