kita

Aitri moliūgų sriuba ir Kalėdų senelis slapukas

08:00

Šildanti moliūgų sriuba tikrai patiks vėstančiais vakarais. Jau ne pirmą kartą ją gaminam. Tik pirmosios fotosesija neįvyko - eidama į balkoną fotografuoti nepastebėjau, kad pro vieną nesantį įstiklinto balkono langą į balkoną prilijo... Taip ir plojaus visu ūgiu su sriubos indeliu... Na svarbiausia, kad fotoaparato nebuvau pasiėmus :)

2 didelės porcijos
600 g moliūgo
1 didelio pastarnoko
1 svogūno
1 skiltelės česnako
1 raudona aitrioji paprika arba 2 arb. š. džiovintos stambiai maltos
1 valg. š. sviesto
aliejaus kepimui
600-700 ml sultinio
60 ml grietinėlės
druskos
pipirų

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Moliūgą ir pastarnoką nulupkite, supjaustykite kubeliais. Suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 25-35 minutes, kol moliūgas suminkštės ir kiek parus.
Svogūną susmulkinkite. Nesvylančiame puode įkaitinkite sviestą su šlakeliu aliejaus. Suberkite svogūną. Kepkite ant mažos ugnies. Įspauskite skiltelę česnako. Aitriąja papriką susmulkinkite ir suberkite į svogūnų-česnako mišinį.
Apkepusį moliūgą ir pastarnoką sudėkite į puodą. Užpilkite sultiniu taip, kad apsemtų daržoves. Supilkite grietinėlę. Pavirkite kelias minutes, tuomet susmulkinkite rankiniu maisto smulkintuvu. Paragaukite, pagardinkite druska ir pipirais.
Tiekite nedelsiant.

Skanaus :)

Įkvėpta Sezoninės virtuvės
O šiemet mano Kalėdų senelis slapukas - Vita iš Voras tinkle. Labai labai smagi dovanėlė - sakyčiau mintis perskaitė, kad ieškau rožių vandens :) o taip pat sveikuoliškas šokoladas (kokosai, kakava, medus - receptas kaip pagaminti namie čia - super nerealus ir sveikas gardėsis, būtinai gaminsiu!!!). Rimtai maniau, kad jis pirktinis, nes pakuotė nereali :) o taip pat linksma prijuostė su katinais ir šilčiausių linkėjimų pilnas atvirukas :) Ačiū, Vita, dar sykį!

You Might Also Like

2 comments

  1. Puikus receptas, man labai patinka aštrios, aitrios ir su daug pipirų sriubos :) , o jei jų nėra tai dažniausiai tenka įsiberti pačiam.

    AtsakytiPanaikinti