pica

Pica su svogūnais ir Portobelo grybais

12:08

 Šios picos receptą paruošiau specialiai maisto ir alaus derinimo sesijai su D.Dabrovolsku.

Pica pastaruoju laikotarpiu yra dažnas svečias mano virtuvėje. Juk tiek visokių skonių derinių galima atrasti! Aš pati labai mėgstu „daugiabriaunius“ patiekalus, tad ir ši pica turėtų sukelti skonio fontaną burnoje: saldūs svogūnai, balzamiku pagardinti grybai ir viskas dailiai paguldyta Rikotos sūrio patale.

Neapsiriksite priderinę picą prie savo skonio - daugiau grybų, o gal daugiau pomidorų? Šiaip ar taip tokiam ryškiam deriniui į kompaniją puikiai tiks Old Port ale alus.

D. Dabrovolskas irgi pasiūlė picos variantą, kuris tiktų prie Balto alaus. Šiai picai jis naudojo daugiau Rikotos sūrio, citrinos sulčių ir žievelės, viršų pagardino brokolių žiedynėliais.
1 didelė pica:
100 ml pieno
3,5 g. sausų mielių (naudoju Fermipan)
2,5 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. druskos
0,5 valg. š. cukraus
1,5 puodelio miltų 405 tipo (aukščiausia rūšis, itin balti - Karališki arba Ekstra)

Picos „viršui“:
2 Portobelo grybų
2 valg. š. balzaminio acto kremo
aliejaus kepimui
2 vidutinių raudonų svogūnų
2 valg. š. cukraus
150g. Rikotos sūrio
1 citrinos žievelės
0,5 šviežios aitriosios paprikos
apie 50 - 100g. šviežios Mocarelos
2 skiltelių česnako
sauja vyšninių pomidorų
alyvuogių aliejaus
šviežių bazilikų
raudonėlių
čiobrelių
druskos
pipirų

Pieną pašildykite, supilkite į minkymo indą. Ten suberkite mieles, supilkite 5 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite druską ir cukrų. Supilkite du puodelius miltų ir užmaišykite lipnią tešlą (lengviausia tai bus padaryti mikseriu su tešlos minkymo antgaliais arba duonkepe). Supilkite likusį puodelį miltų, išminkykite, aptepkite likusiu aliejumi.

Padėkite pakilti 30 minučių. Kai ruošitės kepti - miltuotomis rankomis atgnybkite tešlos, suformuokite rutulį ar kitą formą ant miltuoto stalo ir dar šiek tiek pamiltavę iškočiokite iki 3-5 mm storio pagrindo.

Grybus susmulkinkite, užpilkite balzaminio acto kremu, pagardinkite žolelėmis ir leiskite pasimarinuoti.

Svogūnus susmulkinkite, sudėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kiek pakepkite, tada suberkite cukrų, kad karamelizuotųsi.

Picos pagrindą iškočiokite. Ant viršaus užtepkite Rikotos, sumaišytos su citrinos žievele, smulkinta aitriąja paprika, išspaustomis česnako skiltelėmis, druska, pipirais ir čiobreliais. Uždėkite karamelizuotus svogūnus, balzaminius grybus, supjaustytus pomidoriukus. Kraštus patepkite alyvuogių aliejumi. Užplėšykite Mocarelos.

Kepkite 10-11 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Papuoškite šviežiais bazilikais.

Skanaus!

Nuotraukos Eglės M.
Picos pagrindas pagal VMG rudens žurnalą.

You Might Also Like

0 comments