Jamie Oliver

Sumuštinis su vištiena ir salotomis pagal Jamie Oliver

08:30

Šiam savaitgaliui, ypatingai progai, kepiau pagerintą "Snicker" tortą. Deja jo nufotografuoti nepavyko, tačiau prižadėjau sau, kad jis bus pagamintas dar kartą ir tuomet kaip priklauso atsidurs mano blog'e.
O kol kas dalinuosi sekmadienio vakarienės įrašu - Subway tipo sumuštiniu, dar vadinamu club sandwich arba tiesiog lietuviškai - suvožtiniu. Jo įdėją ir norą gaminti pakišo sekmadieninė Jamie Oliver'io laida 15 minučių patiekalai. Tai vienintelis dalykas, priverčiantis mane sekmadienį keltis ir įsijungti TV (nors ir turiu visas angliškas laidas - kažkaip neprisiruošiu žiūrėti jas...).
Šis sumuštinis originale buvo su gvakamole, tačiau man nepavyko sunokinti avokado orkaitėje - jis net ir po 20 minučių buvo kietas kaip medis. Bet kadangi visi kiti ingredientai buvo paruošti - išsisukau ir be jo. Nuotraukoje nelabai matosi, tačiau sumuštinis apteptas pomidorų-svogūnų laiškų-kalendrų užtepu-trintiniu, kuris irgi davė puikų skonį. Tad pirmyn gaminti tokio sumuštinio ir alkani pilvukai bus laimingi!
3-4 porcijoms:
4 griežinėliai šoninės
200 g vištienos filė (naudojau mažąją)
žiupsnelis raudonėlio
žiupsnelis druskos
žiupsnis pipirų
1 tamsus prancūziškas batonas

Salotoms:
Mėgstamų salotų mišinio (naudojau gražgarstes ir  raudonlapes gūžines (radicchio))
50 g ilgavaisio agurko
20 g kietojo sūrio (tarkuoto)
kreminio balzaminio acto

Užtepui:
0,5 aitriosios paprikos
10 vyšninių pomidorų
3 svogūnų laiškų stiebai (skaičiuojant baltąsias dalis. Jei vien žalių - apie 12-14)
žiupsnis kalendros miltlelių
druskos
pipirų

Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių.
Šoninę dėkite į keptuvę ir apkepkite, kad išsiskirtų riebalai.
Ant kepimo popieriaus užberkite raudonėlio, druskos, pipirų, dėkit vištienos filė, užlenkite gabalą ir pamuškite kočėlu arba keptuve, kad vištiena suplonėtų.
Šoninę išimkite į indelį, į keptuvę dėkite vištienos filė ir kepkite ją po 4-5 minutes iš abiejų pusių.
Kol vištiena kepa paruoškite salotas. Didesnius lapus pasmulkinkite, dėkite į dubenį. Agurką supjaustykite griežinėliais, tuomet juos padalinkite į 4 dalis, dėkite į dubenį. Užberkite sūrio ir pamaišykite viską rankomis.
Dėkite bagetę į orkaitę ir kepkite maždaug 5 minutes, kad viršus taptų traškus, o vidus liktų minkštas.
Paruoškite užtepą - visus ingredientus, išskyrus druską ir pipirus susmulkinkite rankinio maisto smulkintuvo inde su peiliukais. Pagardinkite druska ir pipirais.
Apvertę vištieną į keptuvę sudėkite šoninę, kad dar šiek tiek pašiltų.
Pašildytą bagetę duonos peiliu perpjaukite išilgai. Aptepkite užtepu.
Vištienos filė supjaustykite griežinėliais ir dėkite į sumuštinį. Šoninę sulaužykite ir taip pat dėkite vidun. Paskirstykite salotas per visą sumuštinio ilgį ir pagardinkite jas balzaminio acto kremu.

Skanaus :)

Įkvėpta Jamie Oliver 15 minute meals, psl. 212

You Might Also Like

6 comments