Sekmadienį pirmą kartą gyvenime viriau vištienos buljono sriubą. Tokia vištienos sriuba su makaronais turbūt daug kam primena vaikystę...
Pavyko geriau nei tikėjausi - panikavau, kad neturiu lauro lapų, o laiko bėgti iki parduotuvės nebuvo. Bet manau mane išgelbėjo pamarinuota vištiena - kvapų ir skonio užteko.
2 porcijos
200 g vištienos filė
maltų pipirų
mėgstamų prieskonių vištienai su žolelėmis
druskos
6-7 juodųjų pipirų grūdeliai
žiupsnis džiovintų morkų
žiupsnis džiovintų arba šviežių petražolių
žiupsnis ciberžolės
žiupsnis maltos kalendros
3 vidutinės bulvės
2 vidutinės morkos
0,5 vidutinio svogūno
3-4 cm žaliosios poro dalies
1 skiltelė česnako
sauja greito paruošimo kiniškų makaronų (arba kitų mėgstamų)
Vištienos filė supjaustykite mažais gabaliukais. Pagardinkite maltais pipirais ir mėgstamais žolelių prieskoniais vištienai (man patinka su čiobreliais ir raudonėliais). Galite tai padaryti ir iš vakaro, o jei ruošite vakarienę - leiskite pastovėti bent 30 minučių.
Puode užvirkite 600 ml vandens su žiupsniu druskos, pipirų grūdeliais, džiovintomis morkomis ir petražolėmis. Sudėkite vištienos filė. Virkite apie 20-30 minučių ant mažos ugnies. Vis nugriebkite putas.
Kol sultinys verda supjaustykite bulves, morkas, svogūną ir porą.
Išimkite vištienos gabaliukus iš sultinio.
Perkoškite sultinį į švarų puodą. Ten sudėkite vištienos gabaliukus. Taip pat sudėkite bulves, morkas, svogūną ir porą. Įspauskite skiltelę česnako. Virkite dar 15 minučių. Prieš baigiant virti - sudėkite makaronus ir virkite pagal instrukcijoje nurodytą laiką (manuosius reikėjo virti 5 minutes, tad paviriau daržoves 10 minučių, sudėjau makaronus ir baigiau virti).
Skanaus :)
Įkvėpta Sagebutės užrašų
Pavyko geriau nei tikėjausi - panikavau, kad neturiu lauro lapų, o laiko bėgti iki parduotuvės nebuvo. Bet manau mane išgelbėjo pamarinuota vištiena - kvapų ir skonio užteko.
2 porcijos
200 g vištienos filė
maltų pipirų
mėgstamų prieskonių vištienai su žolelėmis
druskos
6-7 juodųjų pipirų grūdeliai
žiupsnis džiovintų morkų
žiupsnis džiovintų arba šviežių petražolių
žiupsnis ciberžolės
žiupsnis maltos kalendros
3 vidutinės bulvės
2 vidutinės morkos
0,5 vidutinio svogūno
3-4 cm žaliosios poro dalies
1 skiltelė česnako
sauja greito paruošimo kiniškų makaronų (arba kitų mėgstamų)
Vištienos filė supjaustykite mažais gabaliukais. Pagardinkite maltais pipirais ir mėgstamais žolelių prieskoniais vištienai (man patinka su čiobreliais ir raudonėliais). Galite tai padaryti ir iš vakaro, o jei ruošite vakarienę - leiskite pastovėti bent 30 minučių.
Puode užvirkite 600 ml vandens su žiupsniu druskos, pipirų grūdeliais, džiovintomis morkomis ir petražolėmis. Sudėkite vištienos filė. Virkite apie 20-30 minučių ant mažos ugnies. Vis nugriebkite putas.
Kol sultinys verda supjaustykite bulves, morkas, svogūną ir porą.
Išimkite vištienos gabaliukus iš sultinio.
Perkoškite sultinį į švarų puodą. Ten sudėkite vištienos gabaliukus. Taip pat sudėkite bulves, morkas, svogūną ir porą. Įspauskite skiltelę česnako. Virkite dar 15 minučių. Prieš baigiant virti - sudėkite makaronus ir virkite pagal instrukcijoje nurodytą laiką (manuosius reikėjo virti 5 minutes, tad paviriau daržoves 10 minučių, sudėjau makaronus ir baigiau virti).
Skanaus :)
Įkvėpta Sagebutės užrašų
6 comments
taaaaaip - mano mėgstamiausia vaikystės sriuba :) na gerai - ir dabar ji man viena skaniausių :)
AtsakytiPanaikintiPas mus dažniau namie tiršta pomidorų-pupelių-vištienos :)
PanaikintiGaliu prisipažint, kad vaikystėj tokią mama virdavo, o aš niekad ir nebandžiau.. :)
AtsakytiPanaikintiMatyt dar neatėjo tas metas, kai jos norisi :)
PanaikintiIndre, nu negaliu patiketi, kad pirma karta virei vistienos sriuba; ar tikrai?? tai ka tu valgai?? as sita verdu kas antra savaite; maziausiai;
AtsakytiPanaikintiSriubos nėr dažnas svečias. Jei su vištiena - tai su pomidorais, pupelėm - sriuba-troškinys. Šita namų mėgstamiausia :) mano žmogus nuo skystimo nepavalgo, tad jei sriuba - turi būti tiršta. O geriau ne sriuba, o troškinys, kepsnys, apkepas... :) taip ir gyvenam
Panaikinti