žuvis

Vaivorykštinis upėtakis

09:00


Kaip Kovo 11 proga tai ne itin tautiškas receptas, bet tiks ir šventiškiems pietums. Jei ir jūs savaitgalį pirkote vaivorykštinio upėtakio su akcija ir svarstote, ką dabar su juo padaryti - ši idėja kaip tik jums. Viskas užtruks, tol, kol virs ryžiai (man raudoni/rudi ir skaniau ir gražiau).
Garnyras - morkos ir žirneliai - gan paprastas, greitas ir labai skanus. Ypač, kai šaldytos ir nieko-daryti-nereikia daržovės visad pasiekiamos. Jos pagardintos petražolėmis, sviestu ir česnaku - to išmokau iš A.Matačiūno ir dabar be šio garnyro neįsivaizduoju greitų pietų nešimuisi į darbą.

2 porcijos
1 stiklinė (237 ml) ryžių
druskos
3 valg. š. medaus
80 ml sojos padažo (light, su mažiau druskos)
2+1 skiltelės česnako
6 cm imbiero šaknies
2-4 upėtakio didkepsniai (priklausomai nuo gabalų dydžio)
aliejaus
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
200 g morkų ir žirnelių mišinio
1 valg. š. sviesto
2 valg. š. petražolių (geriau plokščialapių)

Ryžius suberkite į puodą. Įpilkite 2,5 stiklinės vandens, įberkite druskos ir virkite pagal instrukciją ant pakuotės ant mažos-vidutinės ugnies.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Upėtakį aptepkite aliejumi, pagardinkite iš abiejų pusių druska ir pipirais. Dėkite į folija išklotą kepimo indą ir kepkite apie 10 minučių.
Į kitą nedidelį puodą sudėkite medų, supilkite soją, įspauskite 2 skilteles česnako, įtarkuokite imbierą. Pavirkite ant mažos ugnies 4-7 minutes, kol masė sutirštės.
Paruoštu sojos-medaus padažu aptepkite žuvį ir kepkite dar 5 minutes (priklausomai nuo žuvies storio).
Į gilią keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite morkas ir žirnelius. Apkepkite uždengę. Įdėkite sviesto, įspauskite 1 skiltelę česnako ir dar pakepkite. Petražoles sukapokite ir suberkite į keptuvę. Pakepkite dar 2-4 minutes.
Į lėkštę dėkite ryžių, morkų su žirneliais ir po gabalėlį žuvies.

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Kaip skaniai atrodo.. Niekad tikriausiai ir nebandžiau gamint upėtakio :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skoniu panašu į lašišą, nedaug kaulų ir ašakų. Verta pabandyti :) bent pas mus ir kaina kiek mažesnė ;)

      Panaikinti