Nors valgyti bulves nėra madinga, pripažinsiu, - aš jas mėgstu. Nedažnai ruošiu dėl skutimo, tiesa su gautu dovanų Victorinox bulvių skustuku jas skusti daug lengviau. Manau jos vertos groti ir pirmuoju smuiku, ne tik kaip garnyras. Kadangi tą dieną turėjau gausų svečių būrį, galiu patvirtinti, jog abejingų joms neliko :)
6-8 bulvių
Aliejaus kepimui
Džiovinto baziliko
Džiovinto raudonėlio
Žiupsnis druskos
Žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
Kremui:
200 g riebios varškės
50 g riebios grietinės
100 g kietojo sūrio
Žiupsnis druskos
Žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
0,5 arb. š. rūkytos paprikos miltelių
100 g saliamio
Žalumymų pateikimui
Paruoškite bulves. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Užkaiskite puodą su vandeniu. Bulves nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Apvirkite 5 minutes vandenyje. Nukoškite jas, išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstykite bulves aliejumi. Užberkite baziliko, raudonėlio, druskos ir pipirų. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol gražiai parus kraštai, o vidus liks minkštas.
Paruoškite kremą: rankinių smulkintuvu išsukite varškę, grietinę ir sūrį. Pagardinkite druska, pipirais ir rūkytos paprikos milteliais.
Ant vos pravėsusių bulvių konditeriniu švirkštu užpurkškite kremo, papuoškite saliamiu ir žalumynais. Užkandį tiekite šiltą.
Skanaus :)
6-8 bulvių
Aliejaus kepimui
Džiovinto baziliko
Džiovinto raudonėlio
Žiupsnis druskos
Žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
Kremui:
200 g riebios varškės
50 g riebios grietinės
100 g kietojo sūrio
Žiupsnis druskos
Žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
0,5 arb. š. rūkytos paprikos miltelių
100 g saliamio
Žalumymų pateikimui
Paruoškite bulves. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Užkaiskite puodą su vandeniu. Bulves nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Apvirkite 5 minutes vandenyje. Nukoškite jas, išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstykite bulves aliejumi. Užberkite baziliko, raudonėlio, druskos ir pipirų. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol gražiai parus kraštai, o vidus liks minkštas.
Paruoškite kremą: rankinių smulkintuvu išsukite varškę, grietinę ir sūrį. Pagardinkite druska, pipirais ir rūkytos paprikos milteliais.
Ant vos pravėsusių bulvių konditeriniu švirkštu užpurkškite kremo, papuoškite saliamiu ir žalumynais. Užkandį tiekite šiltą.
Skanaus :)
4 comments
Atrodo gražiai ir labai skaniai! :)
AtsakytiPanaikintiDėkui :) nesudėtinga, o manau tiktų panaudoti ir likusias nuo kito patiekalo bulves :)
PanaikintiValgyčiau ir nesilaužyčiau. Atrodo labai gardžiai!
AtsakytiPanaikintiDžiugu, kad ne man vienai jos patiko :)
Panaikinti