Labai mėgstu grybus, o ypač įdarytus. Jie gan greitai paruošiami ir visad puikiai atrodo. Taip ir norisi, kad niekad nesibaigtų...
180 g varškės
60 g tarkuoto kietojo sūrio + dar šiek tiek apibarstymui
Žiupsnis druskos
Žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 arb. š. Vusterio padažo
1 skiltelė česnako
1 aitrioji paprika, nedidelė
1 žaliosios citrinos žievelė
Aliejaus kepimui
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pievagrybius nuvalykite ir nulaužkite kotelius. Paruoškite įdarą.
Varškę ištrinkite su kietuoju sūriu, druska, pipirais ir Vusterio padažu. Įspauskite skiltelę česnako.
Papriką susmulkinkite ir įmaišykite į varškės masę kartu su žaliosios citrinos žievele.
Orkaitei skirtą indą patepkite aliejumi. Įdaru pripildykite pievagrybius. Kepkite 20 minučių.
Iškepusius pabarstykite kietuoju sūriu.
Įkvėpta Žurnalo Virtuvė Nr. 5 (2015)
2 comments
Prisipažįstu, kad niekad nebandžiau įdaryt grybų :D atrodo labai skaniai
AtsakytiPanaikintiLabai lengva ir skanu. Nusivylususių neliks tikrai :)
Panaikinti