makaronai

Spageti su naminiu tuno padažu

11:15

Nežinau ar pastebėjote, tačiau jei skaitote žurnalą Virtuvė Nuo... Iki..., šiame numeryje galėjote rasti ir 4 mano nuotraukas. Esu dėkinga Eglei už suteiktą galimybę, nors jos pačios nuo kito numerio tame žurnale ir nebebus. Ši proga skatina pasitempti, mokytis, daryti geriau, kitaip. Tikrai puikus pokytis mano kasdienybėje, kuri retkarčiais ima vesti iš proto :) na bet matyt su darbu kaip ir su santykiais - turi ištikti 3 metų krizė ir tik nuo abiejų pusių priklauso, kaip gerai su ja bus susidorota.
Apie makaronus - geras patiekalas pietums ar vakarienei per 15 minučių ar greičiau. Nors dažnai sakau, kad tuno atsivalgiau studentavimo laikais (tunas+duona+pomidoras) - stengiuosi jo po truputį vėl įtraukti į racioną ir manau man sekasi. Išbandykite - jei mėgstate tuną, manau tikrai patiks.
2-3 porcijos
200 g spagečių (naudojau be gliuteno iš Marks&Spencer, bet tiks ir įprasti)
2-3 valg. š. aliejaus kepimui
1 nedidelis svogūnas
2 skiltelės česnako
200 g tuno gabaliukų savo sultyse (ne drožlių/atliekėlių)
450 g konservuotų pomidorų
50 g žaliųjų alyvuogių
druskos
pipirų
baziliko lapelių
50 g fetos pateikimui

Užkaiskite vandenį, pasūdykite ir virkite makaronus iki al dente konsistencijos.
Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejaus. Svogūną susmulkinkite, suberkite į keptuvę. Įspauskite česnako skilteles ir šiek tiek apkepkite.
Tuną nusunkite, išverskite į keptuvę, pasmulkinkite mentele ir apkepkite su svogūnais apie 1 minutę. Sudėkite pomidorus su visomis sultimis. Mentele pasmulkinkite juos. Alyvuoges perpjaukite pusiau ir suberkite į padažą. Kaitinkite ant mažos ugnies apie 5 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir šviežiais bazilikais.
Į keptuvę suverskite nusunktus makaronus, išmaišykite ir pavirkite dar apie 1 minutę.
Tiekite užtrupinę fetos.

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments