Pirmą kartą šios juodųjų ir žaliųjų alyvuogių užtepėlės su saulėje džiovintais pomidorais paragavau Debesų susirinkimo metu. Ją atsinešė Giedrė iš Storas pomidoras. Ji taip patiko, kad gaminu beveik kiekvienam pasisėdėjimui. Nuo stalo dingsta taip pat greitai kaip ir humusas.
1 skardinė juodųjų alyvuogių
apie 150 g saulėje džiovintų pomidorų
2-3 valg. š. aliejaus nuo pomidorų
1 nedidelė skiltelė česnako
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 arb. š. medaus
1 arb. š. citrinos sulčių (arba pagal skonį)
Visus ingredientus susmulkinkite rankiniu maisto smulkintuvu. Palaikykite bent valandą prieš tiekdami. Galite pagardinti itališkomis žolelėmis arba aitriąja paprika pagal skonį.
Skanaus :)
1 indelis/apie 4 porcijos:
1 skardinė žaliųjų alyvuogių1 skardinė juodųjų alyvuogių
apie 150 g saulėje džiovintų pomidorų
2-3 valg. š. aliejaus nuo pomidorų
1 nedidelė skiltelė česnako
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 arb. š. medaus
1 arb. š. citrinos sulčių (arba pagal skonį)
Visus ingredientus susmulkinkite rankiniu maisto smulkintuvu. Palaikykite bent valandą prieš tiekdami. Galite pagardinti itališkomis žolelėmis arba aitriąja paprika pagal skonį.
Skanaus :)
0 comments