Bulvės tikrai vienas sočiausių ir geriausiai užpildančių patiekalų. Nors vasarą norisi valgyti lengviau - kai praneša lietų norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus.
600 g bulvių
5 skiltelių česnako
200 g grietinės
25 g sviesto
druskos ir juodųjų pipirų
žiupsnelis muskato
1 šaukštelio šviežių čiobrelių
Bulves ir česnakus nulupkite, supjaustykite labai plonais
griežinėliais. Bulves sudėkite į šaltą vandenį, nuplaukite krakmolą ir gerai
nuvarvinkite. Kepimo skardą ištepkite
sviestu, į dugną sudėkite pirmą sluoksnį bulvių. Ant bulvių berkite smulkintų
česnakų, čiobrelių, druskos, pipirų, tada vėl dėkite bulvių ir taip dar kelis
kartus. Ant bulvių supilkite grietinę,
sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą sviestą ir 220 laipsnių orkaitėje kepkite
45 minutes.
Skanaus :)
Pagal žurnalą Virtuvė Nr. 5 (71)
2 comments
Kaip skaniai atrodo.. Seniai bulvių apkepo valgiau :)
AtsakytiPanaikintiTai jei jau vėsta pas jus - pats metas jį kepti :)
Panaikinti