blynai

Bulviniai švilpikai ir maisto tinklaraštininkų diena 2015

23:12

Kaip ir kiekvienais metais maisto tinklaraštininkės rinkosi į kasmentinį renginį. Šiais, kaip ir praeitais, renginys vyko Čiop Čiop studijoje Vilniuje. Tema - modernūs vaikystės skoniai.
Mano siųstas receptas - bulviniai švilpikai - pateko į atrinktųjų būrį. Labai džiaugiuosi į savo komandą narėmis gavusi Berta iš Cukrinio avinėlio bei Skirmante iš Forellės receptų (Impossible is nothing). Džiaugiausi, kad mano babos man dažnai ruoštas receptas patiko ir kitiems. Švilpikai pagardinti rūkyta lašiša ir krienų padažu su krapais. Loterijos būdu buvau ištraukta ir laimėjau Electrolux kokteilių plaktuvą, kuris tinka neštis į darbą. Tikėsit ar ne - prieš kelias dienas žiūrinėdama Electrolux buitinę techniką kaip tik pagalvojau, kad patiktų jį turėti, nes didelį kokteilių plaktuvą nepatogu plauti, ypač jei noriu kokteilio sau vienai. Pokšt - ir mintys išsipildė :) Taip pat kiekvienam dalyviui Marks&Spencer padovanojo skanėstų maišelį su produktais be gliuteno bei skaniąja Earl Grey arbata. Šiais metais Debesys buvo atsakingi už sklaidą.
Vakarienė mūsų buvo tikrai labai skani - manau ir kitos blogerės įkels savo receptus (tuomet sudėsiu nuorodas). Giedrė iš Storas pomidoras su komanda gamino Kalakutienos maltinukus. Nors receptas buvo kiek pakoreguotas vietoje - skonis buvo puikus. Chipotle paprika labai tiko ir tikrai kepsiu namie. Nida iš Nidos receptų paruošė špinatų blynelius su ožkos sūrio įdaru. Žalia spalva labai traukė akį. Simona iš Mukato su Bajalių komanda paruošė šaltą braškių sriubą su marcipanų blyneliais. Tikrai turėsiu įsigyti silikoninę keksiukų formą šiems gražuoliams kepti. Na o įspūdingu tortu kodiniu pavadinimu biskvitiniai blyneliai mus pradžiugino Neringa iš Du mėnuliai. Maisto simfonija.
Imu nekantriai laukti kitų metų, ypač jei tema bus tokia, kokią aptarėme ;) 
Švilpikų receptas po visomis nuotraukomis.
Dienos meniu
Švilpikų komanda
 Braškių sriuba
 Dirbam išsijuosusios - visas foto darė mano antra pusė

 Laura kvailioja :)
 19 porcijų paruošti - ne juokas. Visoms sąžiningai kabinome citrininę saulę, lašišos kaseles bei krienų kremo kauburėlius...
 Nidos lietiniai
 Uogos ant smilgų...
 Jau beveik...
 Neringos blyneliai - tortas. Patikėsite, kad ji šitai padarė per 1,5 valandos?

Matote kotletukus dešinėje? Tai žinokit jie tikrai super skanūs. Tikiuosi receptas bus ne už ilgo...
 Instafoto. Marks&Spencer dovanos super. Nepatikėtumėt, kad sausainiai be kviečių. Triaukšt.

Prizas veiksme. Tikrai patogus daiktas - man atrodo daugelį rytų pradėsiu su Electrolux :)

Prašmatnūs švilpikai
9 vidutinės virtos su lupena bulvės
kmynai
druska
pipirai
2 kiaušiniai
miltai pagal poreikį
džiovinti čiobreliai
aliejus kepimui

Padažui:
1 indelis baltų krienų
100 g varškės
100 g riebios grietinės
krapų
druskos
pipirų

Papuošimui:
200 rūkytos lašišos
2-3 citrinos

Ataušusias bulves sugrūsti, sudėti kmynus, druską, pipirus, kiaušinius čiobrelius, miltų pagal masę. Išminkyti. Iškočioti ant miltuoto stalo ir supjaustyti rombais. Kepti aliejuje.
Krienus sumaišyti su varške, grietine, krapais, druska ir pipirais. Tiekite su švilpikais ir su rūkyta lašiša. Galima pašlakstyti citrina, papuošti pipirais.

Skanaus :)

P.S. Šis įrašas numeris 500 per visą mano bloginimo istoriją. Gražus skaičius :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Švilpikai buvo tobuli!! Būtinai gaminsiu, kai norėsis nostalgiškų pojūčių:)

    AtsakytiPanaikinti