Moliūgų keksiukai be miltų

Tenka išgirsti, kad sunku sunaudoti prapjautą moliūgą, nusibosta sriubos, troškiniai su juo. Moliūgo konvertavimas į keksiukus ar pyragus tikrai geras reikalas. Visų pirma žinoma svarbu paruošti tyrę - supjaustyti moliūgą į kelis gabalus, išimti sėklas, sudėti į skardą, įpilti šiek tiek vandens ir kepti 170 laipsnių orkaitėje 45-60 minučių. Išimti, atvėsinti, išgremžti šauktus minkštimą ir susmulkinti kombainu. Jei tyrė itin vandeninga - nusunkti per tankų sietelį arba marlę (tą cepelinams ;D ).
***
Gaminti nenustojau, nustojau tik fotografuoti fotoaparatu. Kasdienybė sukasi greitai, dažnai svarbiau nei pavalgyti gražaus maisto tampa svarbiau paskaityti paskutinę Blinkist knygą iki 00:00. Šis receptas iš Tone it Up - Amerikos merginų, kurios kviečia maitintis truputį sveikiau ir sportuoti dažniau. Visai sėkmingai tą ir darau nuo sausio. Jų nuotraukos, receptai įkvepia gaminti kitaip, tad susiduriu su situacija, kai namie nėra jokio cukraus, sviesto, o kas trečias kavos puodelis pagardintas avižų pienu (Oatly Barista edition vienas geriausių!!!). Viena smulki problema - receptai matuojami puodeliais (back to the 2010, kai nežinojau, kaip patogu gaminti su svarstyklėmis), bet beveik pripratau - kalorijų skaičiavimas nėra mano tikslas, o įmantrių desertų ten nėra, kuriems reiktų konditerinio tikslumo. Šiam rudeniui pasiūlytas TIU meniu ypač gražus, spalvingas, su puikiomis nuotraukomis, tad nejučia ir mane įkvėpė pabandyti vėl pasidalinti receptais su kitais.Tad moliūgai puiki nauja pradžia :)

24 mini moliūgų keksiukai arba 12 standartinių
1 puodelis moliūgų tyrės
1 1/2 puodelio avižinių dribsnių (paprastų, ne greito paruošimo)
1/4 puodelio obuolių tyrės
1 valg. š. vanilinio cukraus
2 valg. š. kokosų aliejaus
1/4 puodelio klevų sirupo (galima keisti rudo cukraus sirupu arba cukrumi, jei norisi)
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 arb. š. cinamono

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, įjunkite ventiliatoriaus funkciją.
Jei jūsų moliūgų tyrė labai vandeninga - šiek tiek nusunkite.
Sudėkite visus ingredientus į virtuvinį kombainą su metaliniu peiliu ir išsukite iki vientisos masės.
Silikoninę kepimo formą patepkite kokosų aliejumi (kvepės fantastiškai!) ir sudėkite tešlą.
Kepkite 20-23 minutes su ventiliatoriumi. Leiskite atvėsti 10-15 minučių skardoje, tik po  to išimkite.
Laikykite šaldytuve iki 5 dienų.
Viena porcija - 3 mini keksiukai.

Skanaus :)

Pagal Tone It Up 2018 Fall

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Sekite