priešpiečiai

Kakaviniai riešutų ir datulių batonėliai a la RX bar

20:40

***(Jei aktualu receptas - keliaukite po 2 nuotrauka. Po tokios pertraukos norisi paplepėti) ***
Gal iš to, kaip dažnai pasirodo įrašai ir neatrodo, bet aš tikrai pasiilgstu rašyti. Kalbėjimas apie maistą vis dar veža (vakar džiaugiausi viename prekybos centrų radusi nuostabias citrinas iš Turkijos plona odele). Kolegos gali paliudyti, kad jei nedirbu, garantuotai pilu receptus ką su kuo ir iš ko ir kaip pasigaminti (žiūrėk, gi viskas taip lengva!) arba dalinuosi naujausiomis rekomendacijomis iš Lidl (už šį įrašą nesumokėta :) ) ir nesuprantu, kodėl kiti ten bijo užeiti. Kolegei buvo naujiena, kad sotų troškinį 4 asmenims pagaminom už 6€ (jei tiekiamas su ryžiais, būtų ir 5-6). Turbūt pastebėjote - žodis kolegos itin figūruoja šiose keliose eilutėse. Bet taip jau yra - darbui atiduodu daug laiko ir energijos. Kai dirbi tai, kas patinka ir įdomu net nepajunti, kad bam jau du mėnesiai ir 0 receptų, o fotoaparatas grasina vietos nebuvimu. Gaminu (turbūt dar daugiau nei įprastai), pafotografuoju prie teisingo apšvietimo ir... neįkeliu. Pagalvoju, ką parašyčiau, po to pamirštu. Bet šiandien buvo viena tų dienų, kai darbe buvau 7:30, viską pabaigiau 19:30 ir jaučiuos nusipelniusiu valandėlės sau (likusios atiteks vakarienei, knygai ir šunėkui). 
Taigi RX bar. Vieni populiarių sportininkams skirtų batonėlių JAV. Teko jų paragauti šią vasarą, kai mano seniausia vaikystės draugė Jolita atskrido su lauktuvėmis (o jie dar buvo įsivėlę į skandalą dėl klaidinančios pakuotės). Damn! Kodėl niekas jų dar negamina Lietuvoje?? Skanu, maistinga, atrodo lyg desertas ir daug naudos bei be pridėtinio cukraus. Papirko mane! O pagaminti lengva su paprastu kombainu (nors atrodo 2018 buvo mano technikos gedimo metai: mikseris, dvi kokteilinės ir komabaino puoda grasinantis jog rankena tuoj nulūš, o dabar dar ir orkaitė užsiožiavo prieš šventes).
Išmėginkit - puikus užkandis po sporto arba prie 10:00 kavos ;) .

Kakaviniai riešutų ir datulių batonėliai a la RX bar
Originale naudojami kiaušinio baltymų milteliai, bet jūs galite a) nenaudoti baltymų miltelių b) naudoti kitus baltymų miltelius, geriau be skonio

20 gabalėlių reikės:
350 g datulių (rinkitės papildomai nesaldintas)
200 g migdolų
150 g anakardžių
4 kaušeliai baltymų miltelių
50 g nesaldintos kakavos (naudoju iš Baiva/Aliejus arba Beatos, kuo riebesnę)
1 arb. š. stambios druskos kristalų

Datules nuplikykite verdančiu vandeniu. Sudėkite į kombainą ir smulkinkite iki tyrės. Sudėkite pusę  migdolų, anakardžus, baltymų miltelius (jei naudojate), kakavą. Išsukite iki masės, kol matysite, kad riešutų dalelės yra labai smulkio, o masė ne per lipni. Jei viskas per daug limpa gali tekti įdėti papildomai riešutų arba kakavos. Sudėkite likusius riešutus ir pasmulkinkite keletą kartų su pulsavimo funkcija. Indą plokščiu dugnu išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite masę ir ją išlyginkite. Užberkite druskos kristalų ir juos įspauskite.

Skanaus!
Pagal The Kitchn

You Might Also Like

0 comments