greita vakarienė

Makaronai su pomidorų ir mascarpone‘s padažu bei itališku kumpiu ir alyvuogėmis

08:00


Po kelionės į Italiją (apie ją galite skaityti ČIA) esu iš naujo atradusi makaronų patiekalus. Ilgą laiką jie mano namų virtuvėje buvo toks maistas iš bėdos, o dabar vėl džiaugiuosi atradusi malonumą juos ruošti ir valgyti.
Teko lankytis Bolonijoje ir skanauti Bolonijos lazanijos (jai puikų įdarą vis dar ruošiu pagal Gian Luca Demarco receptą, kuris yra ČIA), raviolių ir dar vieno patiekalų su ragu padažu. Grįžus namo norėjosi atkartoti tuos nuostabius skonius. Vis dar neįsigijau makaronų gaminimo mašinėlės, tad kol kas mėgaujuosi prekybos centrų siūlomais šviežiais makaronais. Smagu, kad galima įsigyti ne tik paprastų, kvietinių makaronų, bet ir šviežių makaronų su špinatais. Tada belieka sumeistrauti gardų naminį padažą ir pietūs ar vakarienė ant stalo garuoja greičiau nei per 10 minučių. Taip, visiškai teisingai – susiradus visus ingredientus ir sukrovus juos ant stalo šį patiekalą paruošite per tiek. Tai greita vakarienė, kadangi padažas yra be mėsos ir be kepinamų daržovių, kurioms įprastai reikia laiko tam, kad būtų gardus. Žinoma, jei norite, kad padažas būtų turtingesnis, drąsiai gardinkite jį morkomis, cukinija, baklažanu, mėsa. Šį kartą šių ingredientų atsisakiau, nes visą skonį suteikia papildantys ingredientai, kuriuos belieka uždėti ant patiekalo. Gražu ir skanu.


Padažo idėja kilo paragavus vieno prekybos centro gaminamo padažo. Jis labai patiko, tačiau pagalvojau, kad 1,79€ už 350 g indelį yra šiek tiek didoka ir nusprendžiau atkurti tą puikų skonį namie. Manau man pavyko. Šis padažas patiks ir tiems, kurie nemėgsta pernelyg pomidorinių padažų – maskarponės sūris sušvelnins skonį. Mano vyras, jei galėtų, turbūt maišytų santykiu 1:1, tačiau tuomet skonis nublanktų ir būtų kiek per riebu. Bet jūsų teisė rinktis, t.y. modifikuoti receptus ir jaustis puikiai, kai gaminate. Jei padarysite savo pakeitimų – pasidalinkite jais komentaruose, tikrai įdomu!

Makaronai su pomidorų ir mascarpone‘s padažu bei itališku kumpiu ir alyvuogėmis
2 porcijos

1 valg. š. aliejaus kepimui
½ svogūno
1 skiltelė česnako
1 skardinė/450 g trintų pomidorų
baziliko lapelių + papuošimui
žiupsnelis džiovinto raudonėlio
2 valg. š. mascarpone sūrio
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
250 g šviežių makaronų pappardelle
50 g itališko kumpio prosciutto di parma
12 juodųjų alyvuogių
2 valg. š. tarkuoto sūrio parmigiano reggiano

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Svogūną susmulkinkite itin mažais gabalėliais. Kepkite ant vidutinės kaitros 3 minutes. Įspauskite skiltelę česnako, pakepkite dar 1 minutę. Sudėkite trintus pomidorus, pagardinkite šviežiu baziliku, raudonėliais. Virkite ant vidutinės kaitros 4 minutes. Įmaišykite maskarponės sūrį. Pagadinkite druska ir pipirais.
Kol padažas verda – išvirkite makaronus (šviežiems užteko 3 minučių). Juos nusunkite ir sudėkite į keptuvę su karštu padažu. Išmaišykite ir dėkite į lėkštes. Pagardinkite kumpiu, alyvuogėmis (skanesnės nuaižytos nuo kauliukų, bet tiks ir be jų), užbarstykite tarkuoto sūrio bei šiek tiek juodųjų pipirų.

Skanaus :)

Įkvėpta Rimi

You Might Also Like

0 comments