Čija pudingas su moliūgų tyre

Ispaninio šalavijo sėklos – seniai mėgstamas super maistas. Šios mažos chia sėklytės puikus mitybos papildas. Jose gausu:
skaidulinių medžiagų;
omega 3 riebalų rūgščių;
vitaminų;
mineralų;
antioksidantų.

Chia sėklos padeda:
pagerinti virškinimą;
apsisaugoti nuo širdies ligų ir diabeto;
gauti pakankamai omega 3 riebalų rūgščių.

Dažnai čija sėklos tiekiamos tiesiog kaip augalinio pieno pudingas arba kaip vienas iš žaliųjų kokteilių ingredientų. Ruduo – moliūgų sezonas, tad verta panaudoti jį ir su šiomis sėklomis. Man labai patiko šis pudingas, nes yra gaivaus skonio.
Iš vieno recepto išeina 3 porcijos.
Ką daryti su moliūgų – klausimas, kuris kyla ne vienam, kai į namus atvyksta šis oranžinis gražuolis. Mano siūlomi receptai:
Moliūgų keksiukai be miltų
Tiršta ir soti sriuba su moliūgu ir pastarnoku
Bulvių ir moliūgų kubeliai – jie tikrai nudžiugins vegetarus.

Šiam receptui reikia moliūgų tyrės. Ją darau itin paprastai. Moliūgą perpjaunu pusiau, išimu sėklas. Dedu į folija išklotą skardą, į moliūgą įpilu 3 šaukštus vandens (arba pagal dydį). Kepu iki 180° įkaitintoje orkaitėje 30-50 minučių (priklauso nuo moliūgo storio), tuomet minkštimą išskobiu ir sutrinu maisto smulkintuvu (blenderiu arba kombainu).

Čija pudingas su moliūgų tyre
3 porcijos

50 g ispaninio šalavijo (chia arba čija) sėklų
1 puodelis naminės moliūgų tyrės
345 ml migdolų arba avižų pieno
2 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. kokybiško vanilės užpilo arba ekstrakto
½ arb. š. prieskonių meduoliams

Visus ingredientus sumaišykite dubenyje, palaikykite 30 minučių šaldytuve. Tuomet gautą masę paskirstykite į 3 indelius.
Suvartokite per 4 dienas.

Pagal Tone it Up


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Sekite