Burokėlių, obuolių ir morkų salotos



Jau dvejus metus iš eilės sausio 1 dieną pradedu su meniu, kuriame daugiau daržovių ir baltymų, mažiau perdirbtų produktų, jokio cukraus, paprastųjų angliavandenių ar alkoholio. Po viso šventinio maratono tai būdas vėl sunormalizuoti virškinimo sistemą, suteikti sau naudingų maisto medžiagų, o ne tiesiog šventiškai gardžių kalorijų. Šios salotos yra iš būtent šio sveikesnės mitybos meniu. Tačiau jomis dažnai gardžiuojamės rudenį ir žiemą, kadangi jų skonis puikus.

Jas būtų galima angliškai pavadinti ABC salotomis – apple, beetroot ir carrot. Šiek tiek citrinos, sėklų ir puikus garnyras paruoštas.
Burokėlių, obuolių ir morkų salotos
3-4 porcijos

200 g virtų tarkuotų burokėlių (nuvarvintų)
200 g morkų
1 obuolys
1/2 citrinos sultys
2 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
druskos
grūstų juodųjų pipirų
3 valg. š. įvairių sėklų mišinio (saulėgrąžų, moliūgų, linų sėmenų)

Į indą sudėkite nuvarvintus burokėlius. Morkas ir obuolį sutarkuokite ir sumaišykite kartu su burokėliais. Pagardinkite salotas citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir sėklomis.
Suvartokite per 3 dienas. Laikykite šaltai.

Skanaus :)

Pagal Tone it Up



Komentarų nėra:

Teikia „Blogger“.