Kepti žiediniai kopūstai su aštriu padažu

Kai reikia pamaitinti tiesiai nuo keptuvės. Greitai pagaminama, dar greičiau suvalgoma. Puikiai tiktų kaip garnyras arba nevalgiems vaikams :)

Reikės:
6 šaukštų miltų
3 kiaušinių
180g maltų džiūvėsėlių
50g tarkuoto Džiugo
1 žiedinio kopūsto (sudalinti žiedynais)
druskos
aliejaus kepimui

Padažui

1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio čili pastos (dėjau smulkiai kapotą čili pipirą)
300g pomidorų pastos
2 skiltelių česnako
druskos
pipirų

Padažui mažoje keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti čili pastą/čili pipirą, pomidorų pastą, išspausti česnako skilteles. Padruskinti ir papipirinti. Virti ant mažos ugnies apie 8-10 minučių. Tinka valgyti tiek karštas tiek šaltas.

Išplakite miltus ir kiaušinius, kitame dubenyje sumaišykite sūrį ir trupinius.

Sudėkite žiedinio kopūsto žiedynėlius į verdantį, pasūdytą vandenį ir pavirkite 5 minutes (nepervirti!). Išimkite ir nuvarvinkite ant popierinio rankšluosčio.

Į keptuvę įpilkite 2cm aliejaus (galima apseiti ir su mažiau - tiesiog teks pavartyti) (galima naudoti ir gruzdintuvę) ir įkaitinkite iki vidutinės ugnies. Pamerkite žiedynėlius į kiaušinių ir miltų plakinį, tada pavoliokite džiūvėsėlių-sūrio mišinyje ir dėkite į keptuvę kepti iki kol taps auksinės spalvos. Visai patogu į nepervirtus žiedynėlius įsmeigti po smeigtuką ir taip volioti bei kepti ;) . Iškeptus žiedynėlius dėti ant popieriaus, kad nuvarvėtų ir nedelsiant patiekti su padažu.

Beje - jei nedarysite padažo, kalafiorai gali būti kiek prėskoki, tuomet į džiūvėsėlių ir sūrio masę įmaišykite pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių.

Skanaus :)

Šaltinis Jamie Magazine Nov/Dec 10

9 komentarai (-ų):

  1. O čia tikrai skanu? :)
    Kvailas klausimas, žinau :)) Klausiu, nes žiedinius kopūstus mėgstu dvejopai: troškiniuose arba trintose sriubose, kept nekepiau, nes bijau, kad bus neskanu :) O jei bus neskanu, turės suvalgyt vyras. Nors jis suvalgytų, nes valgo viską, bet negi maitinsi viskuo, kas papuola :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Noooriu:D Viskas... einu į parduotuvę žiedinio kopūsto...:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jurgita - man patiko. Kopūstas pakeptas pats čia neįkyrūs, o su padažu atsirado toks "cinkelis". Siūlau pabandyti iš trečdalio normos - tada bent nebus gaila pastangų ;)

    Ineta - kai pamačiau žurnale foto ir aš iškart ėjau jo pirkt ;D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Perskaičiau Inetos pilną entuziazmo komentarą ir nusprendžiau: bandysiu :))

    Ačiū, Indre :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jurgita - parašyk po to kai pagaminsi kaip patiko/nepatiko :) sužinosim, ar skoniai mūsų panašūs ;D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Išsikepiau:D Tik mano mėgiamas variantas truputi kitoks:) pasidarau tokia tešla kaip blynu, tik ne su vandeniu, o su alum:) tai tie žiediniai kopūstai tešloje man taaaip skanu:))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ineta - aha alaus tešlą žinau, gėėėris, joje net krabų lazdelės stebuklu pavirsta :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Skanus man tokie neimantrus patiekalai :) ilgai netukna padaryt ir kaip ir minejai -susivalgo dar greiciau :))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nes šalti ne tokie skanūs :) tokią mažą porciją padarai, o po to galima ramiai gaminti vakarienę

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite