Vitaminingos salotos - daug žalėsių, truputis sūrio, jokių nuodėmių net ir valgant prieš naktį :)
1 porcijai reikės:
2 ledinių salotų lapai (Iceberg)
3 šaukštai virtų, kubeliais pjaustytų burokėlių
50g fetos sūrio
1/2 avokado
saujelės kedrinių pinijų
Burokėlių marinatui:
1/4 šviežiai spaustų citrinos sulčių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų
Marinatui skirtus produktus sumaišykite, užpilkite jais burokėlius. Leiskite pasimarinuoti bent 30 minučių. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite, fetą sutrupinkite norimo dydžio gabalėliais, avokadą supjaustykite gabalėliais ir kiekvieną jų švelniai patrinkite į citriną likusią po sulčių spaudimo, kad nepajuoduotų. Viską dėkite į lėkštę, kraukite burokėlius, užberkite pinijas. Padažui galite naudoti likusį burokėlių marinatą, o jei nepatinka - tiesiog pašlakstyti aliejumi, citrina ir pagardinti mėgstamais prieskoniais.
Skanaus :)
7 comments
Dar galima rinktis romėniškas, cikorijos arba pirkti gatavą mišinį. Man jis visai patinka.. Žinoma savos būtų daug geriau, bet... Teks dar pakentėti.
AtsakytiPanaikintiVien dėl salotų ir laukiu vasaros :) Kentėsim, nedaug beliko :))
AtsakytiPanaikintiNu kaip čia pasakius, valgyti prieš naktį jau yra nuodėmė :D
AtsakytiPanaikintiKarolina - aš irgi. Labiausiai - pirmų lenkiškų ridikėlių. Tada reiškia, kad iki lietuviškų liko mėnuo :)
AtsakytiPanaikintiEgle - o kas belieka :D va ir dabar kepu sausainius. Tai kaip neparagaut? Antro, trečio :D o tai paskui nunuodyt kolegas galiu...
Burokėliai su feta labai dera :) Kažkada dariausi nuodėmingesnę versiją. Fetą apvoliojau džiūvėsiuose ir apkepinau. Labai skanu, bet geriau ne prieš miegą :)
AtsakytiPanaikintiOoo žinau šitą variantą, tik niekad į salotas nededu - taip vieną susmaližiauju :)
AtsakytiPanaikintiSalotas su feta labai megstu, man kazkaip feta labai dera su darzovemis.
AtsakytiPanaikinti