Bulvių apkepas su grietine

 Bulvės tikrai vienas sočiausių ir geriausiai užpildančių patiekalų. Nors vasarą norisi valgyti lengviau - kai praneša lietų norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus.
600 g bulvių
5 skiltelių česnako
200 g grietinės
25 g sviesto
druskos ir juodųjų pipirų
žiupsnelis muskato
1 šaukštelio šviežių čiobrelių


Bulves ir česnakus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais. Bulves sudėkite į šaltą vandenį, nuplaukite krakmolą ir gerai nuvarvinkite.  Kepimo skardą ištepkite sviestu, į dugną sudėkite pirmą sluoksnį bulvių. Ant bulvių berkite smulkintų česnakų, čiobrelių, druskos, pipirų, tada vėl dėkite bulvių ir taip dar kelis kartus.  Ant bulvių supilkite grietinę, sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą sviestą ir 220 laipsnių orkaitėje kepkite 45 minutes.

Skanaus :)

Pagal žurnalą Virtuvė Nr. 5 (71) 

2 komentarai (-ų):

  1. Kaip skaniai atrodo.. Seniai bulvių apkepo valgiau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai jei jau vėsta pas jus - pats metas jį kepti :)

      Panaikinti

 

Sekite