ispaniška

Česnakinės krevetės pil-pil (II)

16:50

Tai vis dar vienas gardžiausių krevečių patiekalų, tad užtikusi akciją didžiosioms - visad žinau, ką gaminsiu. Jei Naujuosius norite sutikti laižydami pirštelius - šis patiekalas kaip tik Jums. Senesnėje versijoje naudojau daugiau aliejaus. Šį kartą jo tiek, kiek įprastai, neturėjau, tad įpyliau balto vyno. Ir jis čia tikrai labai tiko. Tad drąsiai eksperimentuokite. Jei mėgstate aštriai - drąsiai įpjaustykite ir aitriosios paprikos.

2019-ieji man buvo išties puikūs. Išsipildė daugybė troškimų (tokių buitiškų kaip trinkelės prie namo ir tokių svajingų kaip kelionė į Italiją). Galiu pasidžiaugti, kad šie metai atnešė dėkingumo jausmą viduje, ramybę ir mokėjimą džiaugtis tuo, kur esi. Linkiu kiekvienam tai pajusti. Kasdienis lėkimas daugiau, aukščiau, greičiau, brangiau tikrai neatneš taip trokštamos laimės.
Krevetės pil-pil
2 porcijos

Naudokite:
3 dideles galvutes česnako
alyvuogių aliejaus (įpilkite apie 1-2cm į keptuvę priklausomai nuo dydžio, jis turėtų viską semti)
300 g didelių lukštentų krevečių (pirkau šaldytas) (galima papildomai įdėti ir mažųjų)
1 arb. š. džiovintos maltos saldžiosios paprikos
0,5 arb. š. džiovintos maltos aitriosios paprikos
1 arb. š. maltos rūkytos saldžiosios paprikos
1 arb. š. cukraus
0,5 arb. š. druskos
žiupsnelį pipirų
50 ml balto sauso vyno (pvz. Sauvignon blanc)

Patiekimui:
petražolių
citriną

Krevetes padėkite atitirpti į koštuvą. Česnako skilteles nulupkite, dideles perpjaukite į kelias dalis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnako skilteles ir kepkite ant vidutinio kaitrumo, kol skiltelės šiek tiek pagels, apie 4 minutes. Sudėkite krevetes. Suberkite prieskonius. Įberkite šiek tiek juodųjų pipirų ir jei reikia dar paprikos. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies po 2 minutes iš abiejų pusių, kol krevetės kiek susitrauks, o česnakai taps minkšti. Sumažinkite kaitrą, atsargiai supilkite vyną. Išmaišykite.
Išdalinkite krevetes ir česnakus į gilius dubenėlius - pilkite ir aliejaus. Užbarstykite sukapotų petražolių ir užsispauskite citrinos.
Skanaukite su itališka ar prancūziška duona (merkite jos gabalėlius į aromatingą aliejų) ir gausiai užgerkite baltu šaltu vynu.

Skanaus :)

You Might Also Like

0 comments