užkandis

Kepenėlių paštetas su apelsinais

12:54

Daugelyje blog'ų esu radusi pastebėjimų kaip kai kuriems sekasi "kepti" net po keletą įrašų per dieną. Tikiu - jei nori parašyti prasmingą pradžią, tam reikia laiko ir įkvėpimo. Deja aš tokių rašyti nemoku. Paštetą labai mėgstu. Bet kai savo mėgstamiausią patikrinau svetainėje Sveikas vaikas ir aptikau, kad jame yra 8 E ir kai kurie labai kenksmingi, praėjo noras valgyti (gal iš čia ir būdavo man tie migrenos priepuoliai?). Receptas paprastas ir turėtų puikiai tikti pusryčių stalui. Hmm kažko tik nefotogeniškas visai jis, nors skoniui tai įtakos neturėjo - gal kiek druskos trūko nebent.

Reikės:
1 mažo svogūno
1 skiltelės česnako
100g sviesto
pieno
mėgstamų prieskonių paukštienai
300g paukštienos kepenėlių (naudojau kalakutienos)
20ml brendžio
pusės apelsino nutarkuotos žievelės
1 šaukšto apelsinų sulčių

Keptuvėje įkaitinti 50g sviesto. Svogūną sukapoti smulkiai gabalėliais ir apkepti kol pagels. Sudėti pjaustytą česnako skiltelę ir pakepti dar 1 minutę. Kiaurasamčiu išgriebti svogūnus ir česnakus ir padėti. Kepenėles nuplauti ir pamerkti keletai minučių į pieną. Po to nusausinti popieriniu rankšluosčiu, apibarstyti mėgstamais prieskoniais. Dėti kepti į sviestą kur kepė svogūnai. Pakepinti, kol prapjovus viduje bus vos rausva. Bebaigiant kepti supilti brendį ir pakepti ant didžiausios ugnies dar 30 sekundžių. Kepenėles ir skysti palikti ataušti. Kai kepenėlės bus ataušusios jas sumaišyti su svogūnais, sudėti apelsino žievelę, sultis, likusį sviestą ir blenderiu arba virtuviniu kombainu susmulkinti, kol bus kreminės tekstūros. Apdengti plėvele ir padėti į šaldytuvą bent 4 valandoms prieš patiekiant. Taip paruoštą paštetą šaldytuve galima laikyti ne ilgiau kaip 3 dienas. Taip pat galima užšaldyti, tada galiojimo laikas bus ilgesnis.
Skanaus :)

Šaltinis: Delicious magazine

You Might Also Like

4 comments

  1. Ar labai jaučiasi apelsinas? Ar dera jis čia? Žiūriu čia toks vienas iš įdomesnių receptų, norisi kažką naujo išbandyt, tik bjau ar konservatyvus vyras neišpeiks

    O man netrukdo kad nėra įžangų, aš ateinu dėl receptų. Pati irgi nemoku ir savęs dėl to nekankinu, o tai iš vis nė vieno įrašo nesulauktumėt :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tai būčiau daugiau žievelės dėjusi, nes jautėsi labai minimaliai - kaip šalia apelsinų gulėjęs :D (o gal kad jau pagyvenęs šaldytuve, išsikvėpęs apelsinas buvo?). Ir brendžiuko gal mažiau kepant pilčiau, bet po to kartu su apelsinais - norėjosi intensyvesnio skonio. Žodžiu koreguotinas receptas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ir įmeston nuorodon žvilgtelėjau - vidutiniškai įvertintas. Reiks gal dar kokio recepto pasiieškot arba gaminti kaip visada

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mhm - bet man kaip pirmam kartui pusė velnio, nors irgi tikėjausi, kažko ypatingesnio...

    AtsakytiPanaikinti