pyragas

Tortas "Raffaello"

23:45


Kambariokės gimtadienis buvo puiki proga pasitikrinti ar sugebu pagaminti kažką skanaus. Pasirodo sugebu - jei ne ypač gražiai apipavidalintas, tai bent skanus ;) Naudotas daugeliui turbūt puikiai žinomas Astos blog'e matytas receptas. Tortas vertas nuodėmės, bet nėra toks sudėtingas kaip atrodė iš pradžių. Ir "barake" galima gaminti. Tikrai žinau, kad dar gaminsiu - kitai Astai ;). Papločius kepiau 2 ir pjoviau su dantų siūlu. Kažkaip nepasitikiu blėka (kai gaminau "Operos" papločius ji niekšiškai pavedė ir teko tortui naudoti pirktus papločius), o ir supjaustyti lengviau, nes papločiai trupūs.
Pats vardas Raffaello reiškia "Dievo pakylėtas" ir kilęs iš italų kalbos. Tikrai - toks lengvas tortas gali ir iki dangaus pakylėti - recepto autorė/ius buvo genijus(deja neatsekiau kas SM patalpino).

Receptas tiesiai iš Astos:

Biskvitams:
5 dideli kiaušiniai
230 g cukraus
1 arb.š. vanilės esencijos
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.


Kremui:
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
180 g sviesto (82 proc. riebumo)
450 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo)
2 pakeliai grietinėlės standiklio
50 g kokoso drožlių

Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.

Biskvitų sulaistymui:
200 g vandens
2 citrinų sultys
2 arb.š. cukraus

Visus produktus sumaišyti.

Papuošimui:
30 vnt. biskvitinių pirštelių, nupjautų iki 8 cm. ilgio
50 g kokoso drožlių
šokoladinės (balto šokolado) rožės (žr. čia)

medžiaginė juostelė

Torto surinkimas:
1. Pasiruošti torto lėkštę, į jos centrą pastatyti 23 – 24 cm. skersmens torto formos bortelius.
2. Į bortelius dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu. Aplink bisvitą, plokščiosiomis puselėmis į vidų, nupjautais galais į vidų ratu išdėlioti citrinų sirupe sekundei pamirkytus (plokščiąją pirštelio pusę tik sekundei kišti į paruoštą drėkinimui sirupą ir greitai ištraukti!) biskvitinius pirštelius.
3. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
4. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
5. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
6. Papuošti: tortą apibarstyti kokoso drožlėmis, išdėlioti šokoladines rožes.
7. Atsargiai nuimti torto bortelį ir sausainiukus perjuosti medžiagine juostele, surišti kaspinėlį.

Skanaus :)

You Might Also Like

7 comments

  1. Ooo, štai ir jis! :) Kaip norėčiau gabalėlio, pasaka... :))
    O recepto autorių atsekti nesunku - spustelk pas mane ant nuorodos, nuves tiesiai pas ją - Srovę iš SM ;) Tikrai ji verta medalio už šį receptą, pritariu :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Asta - žinok neatidarė man to puslapio... Bandžiau įeiti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ot tai pokštai... Man kuo puikiausiai atidaro, keista.

    AtsakytiPanaikinti
  4. This cake looks delicious and very smooth!

    Did you make those Hamburger buns? I hope you liked the recipe.

    Cheers,

    Rosa

    AtsakytiPanaikinti
  5. Thank you - recipe is not mine, but i'm gonna create smth simmilar to other La roche sweets ;)

    And with buns - this week gonna gonna cook ;) my friend is going to bring fresh pork meet, so steak with buns gonna be cool ;) i'll let you know when i'm done :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. "Pasiruošti torto lėkštę, į jos centrą pastatyti 23 – 24 cm. skersmens torto formos bortelius.
    2. Į bortelius dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu. Aplink bisvitą, plokščiosiomis puselėmis į vidų, nupjautais galais į vidų ratu išdėlioti citrinų sirupe sekundei pamirkytus (plokščiąją pirštelio pusę tik sekundei kišti į paruoštą drėkinimui sirupą ir greitai ištraukti!) biskvitinius pirštelius"
    Truputi nesupratau kaip tie piršteliai išdėstomi, ar jie aplinkui tortą susideda ar apačioj ir kaip jie prilimpa, nuotaukoj jų nesimato. Nežinau ar tiksliai paklausiau.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Teisingai, pas mane be papuošimo. Nuotrauka su papuošimu iš Astos http://sauletavirtuve.wordpress.com/2009/10/03/tortas-raffaello/
    Aš irgi manau, kad čia mini klaidelė, nes nuotraukoje matosi, kad biskvitiniai piršteliai yra iki pat apačios. Taigi taip išeitų, kad biskvitą keptą 23cm formoje reikia 1 sm aplink pamažinti, kad tilptų biskvitas (apatinis), tada piršteliai aplink, kremas, pamažintas biskvitas, kremas ir t.t.

    AtsakytiPanaikinti