keksas

Citrinų keksas

08:38


Citrinų keksas Velykoms. Užtiktas Žiupsnelis druskos blog'e ir netyčia iš pyrago virtęs keksu. Na tie 100g sviesto jį tik dar labiau išpurino :) Receptas tiesiai iš ten, nieko nekeitus. Lengva paruošti, kvepia puikiai, laukiu vakaro, kada bus prapjautas. Kadangi šis savaitgalis bus be interneto iki antradienio negalėsiu parodyti, kad yra toks geras kaip ir atrodo :)

ŽD prašymu perrašau receptą.

Naudojau:

250g kambario temperatūros kepinių margarino "Rama" (tinka ir sviestas)

200g demeraros cukraus

4 kiaušinių

1 citrinos žievelę

90g maltų migdolų

90g miltų

pusės šaukštelio kepimo miltelių

Papuošti

Vienos didelės arba poros mažesnių citrinų (geriausia - be vaškuoto viršaus)

2 šaukštų demeraros cukraus

Sirupui

2 šaukštų demeraros cukraus

vienos didelės citrinos (tos pačios, kurios žievelę įtarkuosime į tešlą)

Paruoškite viršų: viršui citrinas gerai nuplaukite, supjaustykite plonomis riekelėmis, išimkite sėklas. Vienu sluoksniu sudėkite į puodą, užberkite cukrumi, užpilkite keturis šaukštus vandens ir virkite ant vidutinės ugnies apie penkias minutes, kol vanduo beveik išgaruos, o citrinos aplips tąsiu sirupu.

Tešlai: kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite. Įtarkuokite vienos citrinos žievelę.

Suberkite migdolus, įsijokite miltus ir kepimo miltelius (šitaip pyragas iškils geriau nei beriant paprastai). Atsargiai išmaišykite. Supilkite tešlą į popieriumi išklotą skardą, papuoškite citrinomis.

Kepkite iki 180 laipsnių karščio įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50-70 minučių, pagaliukas išlįs sausas.

Sirupas sulaistymui: Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite su cukrumi. Iškepusį pyragą subadykite dantų krapštuku ar mediniu iešmeliu ir užpilkite sirupu. Palikite atvėsti.



Skanaus :)


Šaltinis Žiupsnelis druskos

You Might Also Like

8 comments

  1. o kai maisai sviesta su kiausiniais, lieka tokie burbuliukai, tai maisyt iki vientisos mases ar palikt tuos burbuliukus? :) nes jau gana ilgai maisau ir nesimato jokio pokycio :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gerai išsukus kambario temperatūros sviestą su cukrumi, o po to įmaišius kiaušinius neturėjo būti gumuliukų. Bet ir pati kartais kepu su sviesto kruopelėmis ir nieko - iškepa, tik būna pats pyragas su skylutėmis mažomis, kaip sūris. Skoniui įtakos neturi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre, smagu, kad patiko, bet negražu tiesiog nukopijuoti teksta, blogerių etiketas reikalauja, kad savais žodžiais procesą nupasakotum.

    Nesupyk, bet taip nelabai gražu..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuoroda į tavo blog'ą yra du kartus, nesisavinu recepto, o ir gaminau lygiai kaip rašei. Jei tau trukdo, kad įdėjau viską kaip tu rašei - perdarysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. O beje - kas per blogerių kodeksas??? Manyčiau tokio neskaičiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Indrei, jeigu nieko nekeitei (bet gi keitei - mano recepta sviesto gerokai maziau), tada butu uzteke imesti aktyvia nuoroda. Taciau net ir nieko nekeitus, procesa reiketu aprasyti savais zodziais, nes copy-paste padaryti gali visi, o blogeriai del to ir blogeriai, kad RASO.

    Kodeksas, zinoma, nerasytas, bet apie jai ivairiausiuose forumuose daug isdiskutuota. Stai ka apie receptu naudojima mano Deivis:

    Since many bloggers and other folks online aren't professional food writers, I've come across a few people who've lifted a recipe word-for-word from my site or posted them on a forum. When it happens to me, I write them a gentle note that I appreciate the fact they liked the recipe enough to share with their readers, but it should be re-written in their own language, which I add is something that "...I'm sure your readers will appreciate." Is cia http://foodblogalliance.com/2009/04/recipe-attribution.php

    Tiesiog, mano nuomone, pazodziui nukopijuoti recepta nera etiska, juk aprasydamos recepta mes sukam galva, deliojam sakinius, kuriam, ir taip galutinis produktas - prirasytos eilutes - tampa musu nuosavybe, kuria aklai kopijuoti neatsiklausus nera grazu.

    Jokiu pykciu, tiesiog ateiciai prasymas taip nebedaryti. Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dabar pamaciau, kad jau pakeitei. Aciu! :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jokių problemų - jei patiks receptas imsiu ne tavo išverstą, o eisiu tiesiai į nuorodą.

    Ok, supratau, tau svarbu, ką recepte įrašei. Kiekvienam pagal save.

    AtsakytiPanaikinti