makaronai

Ryžių makaronai su brokoliais ir ožkos sūriu

18:59

Po visų Velykų tradicinių patiekalų norisi kažko visai kitoniško. Taigi siūlau išmėginti ryžių makaronus.
Mano naudoti Claerspring pagaminti iš rudųjų ryžių, yra pagaminti iš organiškai užaugintų ryžių ir kviečių. Tinka vegetarams, veganams ir tiems, kurie yra alergiški kiaušiniams ar pieno baltymams. Prie jų labai tiko firmos Go Tan saldusis sojos padažas su imbieru (paskutiniu metu naudoju jį prie visko, nes jo skonis pasakiškas!). Žinoma galima naudoti ir kitokį, bet jei pasiseks gauti šio tiršto ir kvapaus padažo - labai rekomenduoju. Ožkos sūrį naudojau kietą. Apsilydęs jis labai skanus. Jį galima keisti kitu kietu sūriu ar tofu.
Receptas pusiau iš galvos pusiau iš interneto - tiesiog buvau nusižiūrėjusį šį derinį, o tikslaus šaltinio neatseku. Kažką tokio panašiausio buvau radusi viename Jamie'io žurnale.

Keletas pastabų:
Ryžių makaronus virkite tiek kiek parašyta ant pakuotės (maniesiems reikėjo 8 minučių).
Naudokite didelį puodą, kad makaronai laisvai plaukiotų ir nesuliptų.
Išvirusius makaronus perliekite šaltu vandeniu.
Jei darysite sūroką padažą - makaronų galima ir nesūdyti, arba vandenį sūdyti labai silpnai, nes makaronai po to padažą labai greitai sugers.

2 porcijoms reikės:
Brokolio galvos
150g ryžių makaronų (naudojau Clearspring rudųjų ryžių makaronus Udon)
3 šaukštų saldžiojo sojos padažo (naudojau Go tan su imbieru)
1 šaukšto paprasto sojos padažo
3 šaukštų aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus (naudojau itališką Clearspring firmos)
2 mažų konservuotų čili pipirų (žiūrėti pagal aštrumą - manieji buvo super aštrūs)
2 šaukštelių žemės riešutų sviesto
3 skiltelių česnako
pusės svogūno
50g kieto ožkos sūrio arba tofu

Brokolį išskirstykite žiedynėliais ir apvirkite kol suminkštės.
Paruoškite padažą: sumaišykite sojos padažus, aliejų, įdėkite sukapotus čili pipirus, žemės riešutų sviestą. Taip pat vieną skiltelę česnako. Paragaukite - gal norisi aštriau, o jei per aštru šliukštelėkite dar truputį aliejaus. Padažas turi būti sūrokas, bet ne per sūrus.
Išvirkite ryžių makaronus taip, kaip liepia pakuotės instrukcija (maniesiems reikėjo 6-8 minučių). Nesūdykite! Gaminamas padažas yra sūrokas, o makaronai jį sugers. Nebent mėgstate ypač sūriai, bet ir tada druskinkite tik paragavę.
Į keptuvę įpilkite šiek tiek padažo ir užkaiskite ant mažos ugnies. Sudėkite sukapotus svogūnus ir sukapotas 2 skilteles česnako. Kai svogūnas suminkštės sudėkite brokolių žiedynus.
Išvirusius makaronus nuskalaukite po šaltu vandeniu, nusunkite ir sudėkite į keptuvę. Užpilkite likusį padažą. Viską pavartykite ir galiausiai sudėkite ožkos sūrį. Gerai išmaišykite. Kai visi makaronai bus pasidengę padažu, o sūris pradės lydytis, nukaiskite nuo ugnies ir tiekite į stalą.

Skanaus :)

You Might Also Like

6 comments

  1. Jau seniai parduotuvėje, praeidama pro japoniškus makaronus, pasižiūriu, pagalvoju, kad reiktų išbandyti, bet taip ir neprisiruošiu :) Kaip patiko jų skonis? Įdomiau, negu paprasti makaronai, bet ar skaniau? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man irgi čia buvo pirma pažintis su jais (šiaip čia kiniški kaip supratau iš kilmės šalies ;) ). Šitie buvo labai sotūs - vos įveikiau porciją. Taip kad verdant 2 ritinėlius manau 2 su puse ar net 3 pamaitinsi normaliais pietumis ;) skanu, nes patys makaronai prigeria padažo. Sakyčiau universalesni, nes šių tikrai nebijau saldžių ragauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Susidomėjau, kuriai gi jie virtuvei priklauso. Wikipedija sako, kad naudojami ir japonų ir kinų patiekaluose :) Reiks kaip nors išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Visko gali būti - nesiginčyju ;) jų pirkti tikrai rasi IKI

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ar čia tu taip skaniai aprašei, ar čia aš tokia alkana - nesurišu :)) Mielai paragaučiau, jei kas išvirtų čia ir dabar, ot.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jurgita - tikrai nežinau, bet tikiuosi, ad ir kitiems atrodo taip kaip sakai :)

    AtsakytiPanaikinti