baklažanai

Grill salotos su baklažanais ir pomidorais

09:49

Kai nusibosta mėsos ir šašlykai vėsiam vakarui galima pasiruošti puikias grill salotas iš daržo gėrybių ir trupučio fantazijos.

Reikės:
1 baklažano
1 paprikos
1 pomidoro
saujos raudonųjų pupelių (džiovintų arba konservuotų)
10 alyvuogių
poros riekių baltos duonos
druskos
pipirų
krapų

Padažui:
8 šaukštai aliejaus
3 šaukšteliai obuolių acto/citrinos sulčių
šiek tiek kapotų krapų
žiupsnis druskos
žiupsnis pipirų
1 šaukštelis garstyčių pastos
1 skiltelė česnako

Pupeles iš vakaro užmerkite (arba galima naudoti konservuotas, tada viskas vyks šiek tiek greičiau). Kitą dieną pavirkite pupeles pasūdytame vandenyje kol suminkštės/nuplaukite konservuotas po šaltu vandeniu. Baklažaną supjaustykite gabaliukais ir gausiai užberkite druska. Palikite, kol susidarys skystis. Papriką ir pomidorą sukapokite gabaliukais ir sudėkite į foliją. Užberkite pipirų. Duonos riekeles paskrudinkite ant grilio. Tada supjaustykite gabalėliais ir atidėkite. Kai baklažanas bus jau gerokai "suprakaitavęs" nusausinkite jį popieriniu rankšluosčiu, apšlakstykite aliejumi ir kepkite ant grotelių. Ten pat dėkite ir papriką su pomidoru susuktus į foliją. Kol daržovės kepa nusunkite pupeles ir sudėkite į indą. Alyvuoges perpjaukite pusiau ir taip pat ten dėkite.

Paruoškite padažą: česnaką smulkiai sukapokite, krapus taip pat. Sumaišykite su likusiais ingredientais ir paragaukite. Iškepusias daržoves dėkite į indą su pupelėmis ir alyvuogėmis (baklažanus galite dar šiek tiek pasmulkinti). Sudėkite smulkintus krapus. Viską sumaišykite, užpilkite padažu ir pagardinkite duonos kubeliais.

Skanaus :)

Ir ačiū "Virtuvei Nuo... Iki", kurios skelbtame konkurse šios salotos laimėjo man knygą

You Might Also Like

5 comments

  1. Vasarą tokios salotos atgaiva skarndžiui, nuo visų mėsų, bulvių ir makaronų...o ypač kai daržoves ne nuo prekybcentrio lentynų o iš daržo...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ok, viskas. Reikia ir man kažko iš baklažano :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Maisto diletante - tikrai taip. Ir išvis - imu pastebėti, man darosi gaila pinigų kavinėms, nes iškart imu mąstyti, kad namie padaryčiau daugiau ir skaniau. Žinoma nelyginu savęs su tikrai gerais restoranais :)

    Karolina - taip taip, sezonas. Aš irgi mąstau, kad reikia kažką vėl iš jų gaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mėginsiu ir aš tokias vakarienei paruošti. Tik pupeles šparagines imsiu, nemėgstu tų didelių. Turbūt nebus didelė nuodėmė:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Renata - kokios dar nuodėmės :) kas skanu ir dera pagal tave tas ir tinka ;)

    AtsakytiPanaikinti