desertai

Kaip paruošti tobulą Panna cotta

09:37

Panna cotta - virtas kremas. Kilusi iš Italijos Pjemonto regiono. Dažniausiai gaminama iš grietinėlės, pieno, cukraus ir želatinos.
Taigi ideali proporcija - 650ml skysčio reikia 15g želatinos. Taip būsite tikri, kad panna cotta sustings, bet nebus akmeninė. Nors man ji skanesnė, kai būna šiek tiek minkšta (su kokiais 10g želatinos).
Kiek rūšių želatinos teko bandyti - tik Dr.Oetker pateisino lūkesčius. Visos kitos - niekaip nesusidorojo su užduotimi ir/arba turėjo kvapą.

Ši panna cotta su kavos likeriu, be galo panaši į jau anksčiau gamintą čia. Tik šį kartą nuo a iki z gaminau pati. Verta - tikrai verta. Patiekta su paskutinėmis šviežiomis trintomis braškėmis ir trešnėmis buvo puikus desertas po sočių pietų.

4 puodeliams reikės:
12-15g želatinos
250ml pieno
250ml 35-36% riebumo grietinėlės
2 šaukštų cukraus
150ml kavos likerio arba stiprios kavos
jei norisi uogų papuošimui

Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir palikite išbrinkti. Į puodą supilkite pieną, grietinėlę ir cukrų. Užvirkite ir atvėsinkite iki tiek, kad būtų galima laikyti įkištą pirštą. Supilkite likerį arba kavą. Paragaukite ar netrūksta saldumo. Išbrinkusią želatiną pašildykite, kad ištirptų. Į ją įpilkite kelis šaukštus pieno-grietinėlės mišinio, išmaišykite ir supilkite į likusį pieno-grietinėlės mišinį. Išpilstykite porcijomis į puodelius. Padėkite šaltai bent 5 valandoms. Norėdami patiekti desertą išimtą iš puodelių juos įstatykite į indą su karštu vandeniu. Man užteko 15 sekundžių. Jei palaikėte per ilgai ir desertas per daug aptirpo - dėkite vėl į šaldytuvą.
Patiekite su uogomis.

Skanaus :)

You Might Also Like

7 comments

  1. Ideali proporcija nesutampa su recepto skysčių kiekiu :) Pagal receptą gaunu 750ml skysčio, o želatinos ir ten, ir ten vienodai nurodyta :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū :) skaičiavau ir ne taip surašiau :>

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai super receptas. Aš vis galvojau kaip padaryt gerą panna cotta, kad sustingtų :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ne per daug ir ne per mažai kokybiškos želatinos :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Niamm! Gėris čia yra absoliutus :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Niekada neragavau sito deserto, gal reiktu prisiruosti? :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Vilma - negalima nesutikti ;)

    Maisto diletante - tikrai reiktų. Juolab, kad čia tik vienas iš variantų. O jų daug - šokoladinė, su bazilikais, su braškėmis. Kaip visad - sunkiau būtų tik su kiviais ir ananasais, nes jie sunkina želė stingimą.

    AtsakytiPanaikinti