baklažanai

Keptas įdarytas baklažanas

10:13

Receptas rastas Vanilla Blonde blog'e. Labai patiko. Dariau keletą pakeitimų, bet pati esmė liko pati. Tai tikrai sotus patiekalas - vieno baklažano užtenka dviem, o jei neįveiksite puikiai tiks pašildymui kitam kartui (nors turbūt ir atšalęs visai neblogas turėtų būti).

Naudojau:
1 baklažaną
druską
pipirus
1 šaukštą sviesto
šaukštelį aliejaus
pusę svogūno
1 skiltelę česnako
150g pievagrybių
2 šaukštus sojos padažo su imbieru (naudojau Go Tan)
šviežiai kapoto baziliko
1 šaukštą miltų
70ml balto vyno
50g sūrio Bree
keletą riekių prancūziško batono

Baklažaną nuplaukite, perpjaukite per pusę ir suraižykite peiliu giliomis grotelėmis (bet neperpjaukite odos). Apiberkite druska ir pipirais ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Svogūną susmulkinkite, grybus supjaustykite gabalėliais ir užpilkite sojos padažą. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų (aliejus tam, kad sviestas nedegtų). Suberkite svogūnus ir apkepkite. Kai šie taps permatomi suberkite grybus ir česnaką. Kai grybai išskirs savo sultis suberkite baziliką. Patroškinkite. Tada įberkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų sausų miltų. Supilkite vyną ir troškinkite, kol padažas sutirštės.
Iš apkeptų baklažanų išgremžkite minkštimą, nepažeiskite odos (tam labai gerai pasitarnauja ledų šaukštas). Jį susmulkinkite ir sumaišykite su grybų įdaru. Sukraukite įdarą atgal į išskobtus baklažanus. Uždėkite po keletą gabalėlių sūrio (siūlau negailėti, be galo skanu) ir plonomis riekelėmis pjaustytą batoną. Kepkite orkaitėje dar apie 15 minučių. Beje duonos siūlau pakepti daugiau nei tik uždengimui baklažanų - man jos pritrūko.

Skanaus :)

Pagal Vanilla Blonde

You Might Also Like

10 comments

  1. Aš vis dar planuoju kada nors pabandyti kepti baklažanus :) vienas iš tų dalykų kurie sąraše metų metais. Labai patinka man šitas receptas ypač dėl bree :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Medėja - o kas trukdo pabandyti? Kepti jie toookie skanūs, visais pavidalais ir su viskuo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super atrodo :) aš ir vis ruošiuosi baklažaną įdaryti išsikepti, bet vis eilė neateina :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ooo, čia jau mano maistas. Įtraukiu į sąrašiuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai džiugu, kad išbandei, ir dar džiugiau, kad patiko :)
    O kitą dieną bandžiau šildytis, bet man nelabai patiko - skrebučiai apminkštėjo ir skonis jau ne tas.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Reda - rekomenduoju ;) čia į vidų visa kas tiks :)

    Kotryna - tikiuosi išbandysi ;)

    Juliana - o aš tai duoną nulupau, pašildžiau ir vėl uždėjau :) gal man geriau gavosi, kad valgiau tą pačią dieną?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gal ir taip. Nes arba man jau jo nesinorėjo, arba tikrai blogesnis pasidarė.
    O su vynu tai irgi mielai paragaučiau. Įsivaizduoju, kaip tinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man tai labai norėjosi, nors po pietų maniau, kad jau viskas. O vynas čia labai labai tiko, kad ir nedaug, bet davė grybukam tokio cinkelio :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Baklazanai bent jau man - dieviskas maistas, skanu visaip ir su viskuo :)

    AtsakytiPanaikinti