desertai

Šokoladiniai ledai

22:08

Nuostabūs ledai! Jūs tikrai nenorėsite jais dalintis. Verti gaminti, o sulaukti, kol atšals labai sunku. Gaminti pagal AJ receptus.

Naudojau:
420ml 35% grietinėlės
3 šaukštus karčios kakavos
150g juodojo šokolado
200ml pieno 2,5% riebumo
150g cukraus
žiupsnį druskos
4 didelius trynius (jei maži naudoti 5)

Pusę grietinėlės sumaišykite su persijota kakava. Nuolat maišant užvirkite. Nukaiskite, sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir jį ištirpinti. Supilkite likusią grietinėlę, išmaišykite ir supilkite į kitą, šaldymui skirtą, indą. Į tą patį puodą supilkite pieną, sudėkite cukrų ir druską. Nuolat maišant pavirkite, kol cukrus ištirps, žiūrėkite, kad neprisviltų.
Trynius išplakite. Pieną nukaiskite. Plona srovele nuolat maišant supilkite į trynių masę. Viską vėl supilkite į puodą ir nuolat maišant pavirkite ant mažos kol sutirštės (man užtruko apie 5 minutes). Kiaušinių-pieno masę perkoškite į indą su kakavos-šokolado mase. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Į didesnį indą pripilkite ledinio vandens ir įstatykite ledų masę, kad atvėstų. Kai bus pakankamai vėsu - padėkite į šaldytuvą, po to perkelkite į kamerą. Po valandos ar pusantros ledų masę išplakite mikseriu. Dar po valandos vėl išplakite ir palikite užšalti.
Tiekite truputį palaikę šaldytuve.

Skanaus :)

Pagal AJ receptai

You Might Also Like

7 comments

  1. Mmmm... atrodo tokie.. šokoladiniai. Ir skanūs. Sodrūs. Neatsisakyčiau rutuliuko tikrai :) Bet pasidalinčiau ir su kitais - vis tik šokoladinių ledų man telpa nedaug :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai išragavau, tai galiu tik pagirti - labai sodraus šokoladinio skonio, vientisi ir žiauriai sotūs :)
    P.S. Šiandien ateisiu savo porcijos pabaigt :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Asta- jie be galo puikūs. Verta gaminti. Net ir nešokoladoholikams jie be galo patinka :)

    Skirmante - malonu, kad patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pas mane irgi dar jų šaldiklyje yra :P

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ir kaip laikaisi nesuvalgius? Man jie laisvai vienam kartui būtų, bet negražu ir nereikia taip :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai graži nuotrauka, Indre! Ir ledai tikiu, kad labai skanūs, bet aš kažkaip vis nepasiryžtu gaminti - tai negi visą dieną namie sėdėti, kad juos ten maišyt, maišyt, maišyt...? Hm? Mane šita dalis vis demotyvuoja :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Rūta - tas VISAS maišymas ir virimas užima max 30minučių - kol išverdi pudingą :) o man bent su kaimiškais kiaušiniais jis greitai sutirštėjo - per kokias 5 minutes :) taip kad nereikia lia lia. IR - jų galima net nepermaišinėti, vis tiek bus skanūs ;) taip kad kibk į darbą ;)

    AtsakytiPanaikinti