kiauliena

Netikras zuikis su keptais obuoliais

13:50

Niekad iki šiol nebuvau gaminusi netikro zuikio. O ir ragauti nesu mėgėja tokių - malta mėsa, kurią maliau ne aš - ne man. Mano laki vaizduotė iškart atgamina draugės, kurios vyras dirba vieno tinklo mėsinėje, pasakojimą apie faršo gamybą...
Na bet nesigilinkim - šis zuikis maltas namie, todėl tikrai puikus. Kepti obuoliai, kmynai, rozmarinai - viskas puikiai dera. Kadangi tai mano pirmas gamintas zuikis, tai nelabai tvirtai suformuotas (be to, reikėjo ilgesnių šoninės juostelių), bet dėl to nemažiau skanus :) .

Naudojau:
1 obuolį
2 arb. š. alyvuogių aliejaus
1 kapotą svogūną
3 susmulkintas česnako skilteles
1 arb. š. kmynų
10 ilgų rūkytos šoninės juostelių
250g vištienos filė
250g kiaulienos filė
150g džiovintų slyvų
1 arb. š. smulkiai kapotų šviežių rozmarinų
3 valg. š. džiūvėsėlių
1 kiaušinį
1 valg. š. garstyčių
druska
pipirai
trintas spanguoles

Obuolį sukapokite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, česnakus, obuolius ir kmynus. Viską apkepkite, kol obuoliai neteks dalies vandens. Atvėsinkite.
Vištieną, kiaulieną ir slyvas sumalkite (mėsa turi būti smulki). Įmaišykite rozmarinus, džiūvėsius, kiaušinį, garstyčias, įberkite druskos ir pipirų. Įmaišykite obuolių-svogūnų masę.
Ant stalo patieskite gabalą folijos. Ant jos sudėkite vieną šalia kitos šoninės juosteles. Iš maltos mėsos suformuokite pailgą kepaliuką ir perkelkite jį ant šoninės juostelių (galima ir dalimis dėti ant šoninės ir po to apspausti, suformuoti). Viską tvirtai suvyniokite į foliją (pirmiausia užlenkite tuos kraštus, kuriuose yra šoninės juostelių galai, tada likusius) ir įdėkite į kepimo indą.
Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-60 minučių (priklausomai nuo jūsų kepsnio storumo).
Iškepusį zuikį aptepkite trintomis spanguolėmis, papuoškite rozmarinais.
Tiekite su bulvėmis ar keptais obuoliais.

Skanaus :)

Pagal žurnalą "Virtuvė Nuo...Iki..." 9(28)

You Might Also Like

2 comments

  1. Aš man atrodo irgi tą patį receptą esu nusižiūrėjus Virtuvės žurnale, bet ten ar tik ne su kalakutiena. Na bet labai noriu išbandyti, tai tikrai reikės kada.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nesu tikra žinok :) sutikrink žurnalo numerį - jis nurodytas apačioje ;)

      Panaikinti