daržovės

Makaronai su jautiena ir daržovėmis ir Vapiano

07:50

Kaip smagu apsilankyti tame pačiame restorane po metų ir pamatyti, kad niekas nepasikeitę. Tad kai vasario 18 dieną Vapiano kvietė pas juos, nes atvyksta šefas iš Estijos, VMG renginys kiek nublanko. O kaip kitaip - juk gauti asmeninį dėmesį be galo malonu. Pernai metų apsilankymas čia
Šiemet jau kolegėms teko išbandyti Vapiano makaronų ruošimo keptuves. Žinoma joms per 3 minutes susisukti nepavyko, bet manau buvo įdomi patirtis :) be makaronų gaminimo išbandė ir picos gamybą, žiūrėjome kaip iš rutulio formos pasidaro dailus beveik idealus apskritimas. Ir paragavom bene įdomiausios picos, kokią teko kada valgyti - su figomis, medumi, pipirais ir parmos kumpiu. Gal ir skamba keistai, bet skoniai derėjo, tad rekomenduoju išmėginti :) porcijos kaip ir prieš metus liko beveik neįveikiamos. Ir nors mūsų gausus būrys atrodo ragavo visko po truputį - persisotinome :) o kur dar puikieji desertai. Šefas T.Pipiras beveik pažadėjo, kad kitą sykį Vapiano gaminsime desertus - tad laukiu nesulaukiu to kito karto. Vien dėl sūrpyragio verta ten keliauti. Iš mano gamintų gal tik su kokosų pienų panašus išeina :) tad laukiu kito karto, o dar labiau, kad Vapiano atvertų duris Kaune...

O po apsilankymo Vapiano sugalvojau ir pati paruošti makaronų salotas namie. Panašias į ten ragautas. Pamiršau parduotuvėje apie gražgarstes, tad pakeičiau brokoliais. Buvo tikrai skanu :)

2 porcijoms:150 g mėgstamų makaronų
100 g brandintos jautienos išpjovos
aliejaus kepimui
1 nedidelis svogūnas
6 pievagrybiai
sauja brokolių žiedynų
1 šiaudeliais pjaustyta morka
taurė balto sauso vyno
1 pomidoras
druska
pipirai

Makaronus išvirkite.
Jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų (beveik iki rūkimo) ir apkepkite jautieną. Neperkepkite, kitaip mėsa bus kieta. Atidėkite į kitą lėkštę.
Svogūną supjaustykite ir dėkite į tą pačią keptuvę, kurioje kepė mėsa. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir berkite į keptuvę. Ten pat suberkite brokolių žiedynus ir morkos šiaudelius. Daržovėms apkepus įpilkite taurę vyno ir viską pakaitinkite ant didelės ugnies. Nukaiskite, pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite makaronus ir jautieną. Uždėkite gabalėliais supjaustytą pomidorą ir skanaukite su vynu.

Skanaus :)

Makaronų ir picos nuotraukos Jurgos M.

You Might Also Like

6 comments

  1. Skanu ir paprasta! Man taip visada labai patinka :)
    Och..kaip pavydžiu renginukų..baltai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Svarbu mėsa, kad neperkepta :) man kaip retai valgančiai jautieną tai mini iššūkis :)
      Atvyk į Lietuvą - bent susitikimą tikrai surengtume ;)

      Panaikinti
  2. Kaip gardžiai salotos atrodo. O Vapiano planuoja plėstis į Kauną?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Planavo, bet jiems reikia teisingų didelių patalpų geroje vietoje, o tai sudėtinga :)

      Panaikinti
  3. Oho! Tai čia jau nepirmą kartą kviečia. Jei ne pirmą, tai reiškia, pasiteisino.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na taip, pernai irgi buvo. Tada dėl mažo dalyvių skaičiaus gavom daugybę asmeninio dėmesio. Ir šiemet nesiskundžiu - buvo smagu :)

      Panaikinti