Itin gardžios salotos su kepimui skirtu Haloumi sūriu iš Maximos sūrių klubo. Dar syk ačiū Beatai! Turiu prisipažinti, kad iki tol haloumi sūrio namuose normaliai nesu ir ruošusi - nebuvo progos. Derinys su saldžiais nektarinais ir gražgarstėmis tiesiog tobulas - saldu, sūru ir aitru. Rekomenduoju išbandyti - juk dabar pats šių gėrybių sezonas!
2 porcijoms reikės:
200 g sūrio haloumi kepimui (naudojau marinuotą su mėtomis)
2 saldžių nektarinų ir 2 abrikosų
geros saujos gražgarsčių
1 valg. š. cukraus sirupo ar medaus
juodojo sezamo sėklų (tiks ir paprastos)
alyvuogių aliejaus
citrinos sulčių
Salotas nuplaukite ir nusausinkite. Tuomet pasiruoškite nektarinus ir abrikosus - perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir apkepkite lauko ar elektrinėje kepsninėje. Jiems bebaigiant kepti apšlakstykite cukraus sirupu ar medumi.
Sūrį suraikykite apie 1 cm storumo riekelėmis ir kepkite kepsninėje ant vidutinės kaitros.
Lėkštėse išdėliokite salotas, keptus nektarinus ir abrikosus. Uždėkite iškeptą sūrį. Pabarstykite sezamo sėklomis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis.
Skanaus :)
Pagal Jamie Oliver kalendorių 2013
9 comments
Geras, galvojau, kad šito sūrio Lietuvoj nebūna. Būtinai reiks išbandyt!
AtsakytiPanaikintiTikrai būna :) ir seniau būdavo supakuoto, o dabar jau ir pjaustomo :)
PanaikintiHere's a test comment, using Chrome.
AtsakytiPanaikintiSee:
https://productforums.google.com/d/topic/blogger/yteIfhsp4Kg/discussion
Thank you for checking.
Panaikinti:/ nėr mūsų XX Maxėj, reiks iki Šiaulių palėkt... Nes jau labai kaip noriu...
AtsakytiPanaikintiEik tu sau... Nu man nerealiai patiko!
PanaikintiDžiaugious ;) tikrai geras derinys - net pati užsimaniau vėl :)
Panaikintilabai jau viliojančiai skamba reiks išmėgint ;)
AtsakytiPanaikintiMatai - jau viena tikrai išbandė ;)
Panaikinti