duona
Vištienos filė su feta, karštos pomidorų-porų salotos, kopūstų salotos ir duonelė - Jamie Oliver vakarienė per 30 minučių
09:30
Na taip nuotraukos nepretenduoja į top fotogeniškiausias, bet skonis - ooo taip. Šis derinys buvo įvertintas kaip vienas skaniausių mano gamintų per 6 mėnesius.
Ar įmanoma paruošti per 30 minučių? Man pavyko, tad tikrai taip, pavyks ir jums, tik reikia dar šiek tiek laiko įdėti pasiruošimui:
Ingredientai 2 didelėms porcijoms:
6 skiltelės česnako
Aliejus kepimui
Alyvuogių aliejus
druska
pipirai
švieži bazilikai
rozmarinas
raudonėlis
4 pitos duonelės arba 1 focaccia (naudojau iš Rimi)
1 vištienos filė (dvi puselės)
3 saulėje džiovinti pomidorai
100g fetos sūrio
250g vyšninių pomidorų (jei rasite ant šakelės)
1 poras
saujelė juodųjų alyvuogių
0,5 nedidelio kopūsto
0,5 aitriosios paprikos
0,5 citrinos sulčių
Orkaitė įkaitinta. Folija ištraukta.
Duonelės su česnaku: jei naudosite focaccia - perpjaukite ją išilgai. Išspauskite 2 skilteles česnako į indelį, įberkite raudonėlio lapelių, įpilkite alyvuogių aliejaus ir šiuo mišiniu įtrinkite duoneles. Suvyniokite į foliją ir dėkite kepti ant vidurinės lentynos.
Vištiena su fetos, bazilikų ir saulėje džiovintų pomidorų įdaru: įkaitinkite 1 keptuvę su aliejumi kepimui. Ant lentelės dėkite fetą, saulėje džiovintus pomidorus, bazilikų, šiek tiek rozmarino, įspauskite 2 skilteles česnako. Viską kapokite ir maišykite dideliu peiliu.
Vištienos filė perpjaukite per krūtinės ląstos liniją. Tada iš šono perpjaukite išilgai, kad atverstumėte kaip knygą. Į tarpus prikraukite fetos įdaro ir užverskite. Viršų įtrinkite druska ir pipirais. Dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite ant vidutinės ugnies, nevartykite, kad neišbyrėtų įdaras.
Pomidorų-porų salotos: kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Nupjaukite negražius poro lapus. Supjaustykite jį maždaug 5-8 cm gabalais, juos dar syk perpjaukite pusiau. Dėkite į keptuvę. Pomidorus įdurkite peiliu ir dėkite į keptuvę. Alyvuoges susmulkinkite ir dėkite į keptuvę. Pagardinkite viską raudonėliu ir bazilikais. Kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite.
Vištiena: patikrinkite ar apačia jau gražiai apkepusi (mėsa beveik iki pusės jau turi būti balta). Jei taip - apverskite ant kitos pusės, šiek tiek paspauskite mentele, kad mėsa išsiplotų. Ant apkeptos pusės uždėkite kelis rozmarino lapelius.
Pomidorų-porų salotos: pamaišykite.
Duonelės su česnaku: patikrinkite ar jau traškios. Jei taip - išjunkite orkaitę, patiekite, kai tik bus paruošti visi kiti patiekalai, kad būtų šiltos.
Kopūstų salotos su aitriąja paprika: kombainu, tarka arba peiliu susmulkinkite kopūstą. Suberkite į dubenį. Susmulkinkite aitriąją papriką, suberkite. Užpilkite ant salotų citrinos sulčių, aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Pomidorų-porų salotos: pomidorai ir porai jau turėtų būti skaniai apkepę, tiekite su visu susidariusiu padažu.
Vištiena: turėtų būti jau gražiai apkepusi. Patikrinkite ar vidus geras ir tiekite.
Skanaus :)
Pagal Jamie Oliver 30 minute meals
Ar įmanoma paruošti per 30 minučių? Man pavyko, tad tikrai taip, pavyks ir jums, tik reikia dar šiek tiek laiko įdėti pasiruošimui:
- Visos daržovės nuplautos.
- Mėsa nuplauta.
- Orkaitė įjungtą, kaitinimas 200 laipsnių.
- Paruoštos dvi keptuvės ant mažos ugnies.
- Visi produktai ištraukti.
- Paruoštos 3 pjaustymo lentelės, jei neturite pagalbininko plovimui.
- Folija
- Tarka/kombainas kopūstams
- Jei yra kas padeda - tegul nesimaišo, o klauso jūsų nurodymų, kada ką paimti sutvarkymui :)
- Jei gaminate lėtesniu tempu - nuolat tikrinkite gaminius orkaitėje ir keptuvėse, kad nesudegintumėte.
Ingredientai 2 didelėms porcijoms:
6 skiltelės česnako
Aliejus kepimui
Alyvuogių aliejus
druska
pipirai
švieži bazilikai
rozmarinas
raudonėlis
4 pitos duonelės arba 1 focaccia (naudojau iš Rimi)
1 vištienos filė (dvi puselės)
3 saulėje džiovinti pomidorai
100g fetos sūrio
250g vyšninių pomidorų (jei rasite ant šakelės)
1 poras
saujelė juodųjų alyvuogių
0,5 nedidelio kopūsto
0,5 aitriosios paprikos
0,5 citrinos sulčių
Orkaitė įkaitinta. Folija ištraukta.
Duonelės su česnaku: jei naudosite focaccia - perpjaukite ją išilgai. Išspauskite 2 skilteles česnako į indelį, įberkite raudonėlio lapelių, įpilkite alyvuogių aliejaus ir šiuo mišiniu įtrinkite duoneles. Suvyniokite į foliją ir dėkite kepti ant vidurinės lentynos.
Vištiena su fetos, bazilikų ir saulėje džiovintų pomidorų įdaru: įkaitinkite 1 keptuvę su aliejumi kepimui. Ant lentelės dėkite fetą, saulėje džiovintus pomidorus, bazilikų, šiek tiek rozmarino, įspauskite 2 skilteles česnako. Viską kapokite ir maišykite dideliu peiliu.
Vištienos filė perpjaukite per krūtinės ląstos liniją. Tada iš šono perpjaukite išilgai, kad atverstumėte kaip knygą. Į tarpus prikraukite fetos įdaro ir užverskite. Viršų įtrinkite druska ir pipirais. Dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite ant vidutinės ugnies, nevartykite, kad neišbyrėtų įdaras.
Pomidorų-porų salotos: kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Nupjaukite negražius poro lapus. Supjaustykite jį maždaug 5-8 cm gabalais, juos dar syk perpjaukite pusiau. Dėkite į keptuvę. Pomidorus įdurkite peiliu ir dėkite į keptuvę. Alyvuoges susmulkinkite ir dėkite į keptuvę. Pagardinkite viską raudonėliu ir bazilikais. Kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite.
Vištiena: patikrinkite ar apačia jau gražiai apkepusi (mėsa beveik iki pusės jau turi būti balta). Jei taip - apverskite ant kitos pusės, šiek tiek paspauskite mentele, kad mėsa išsiplotų. Ant apkeptos pusės uždėkite kelis rozmarino lapelius.
Pomidorų-porų salotos: pamaišykite.
Duonelės su česnaku: patikrinkite ar jau traškios. Jei taip - išjunkite orkaitę, patiekite, kai tik bus paruošti visi kiti patiekalai, kad būtų šiltos.
Kopūstų salotos su aitriąja paprika: kombainu, tarka arba peiliu susmulkinkite kopūstą. Suberkite į dubenį. Susmulkinkite aitriąją papriką, suberkite. Užpilkite ant salotų citrinos sulčių, aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Pomidorų-porų salotos: pomidorai ir porai jau turėtų būti skaniai apkepę, tiekite su visu susidariusiu padažu.
Vištiena: turėtų būti jau gražiai apkepusi. Patikrinkite ar vidus geras ir tiekite.
Skanaus :)
Pagal Jamie Oliver 30 minute meals
4 comments
Labai skaniai viskas atrodo. Na man per pusvalandį vistiek tiek nepasigamina :) lėtų apsukų esu
AtsakytiPanaikintiNa čia kiekvienam pagal savo greitį :)
PanaikintiPralėkei su vėjeliu :) Tik įdomu ar tas pasiruošimas prieš pradedant gaminti neatims dar pusvalandžio :)
AtsakytiPanaikintiPrieš - neatėmė, bet va tvarkymasis po :D na bet skonis atperka :)
Panaikinti