Labai gardus ir drėgnas pyragas su kava ir kavos sirupu. Nors namie dažniau geriu tirpią kavą (žinau nuomonę apie ją, tačiau yra du svarūs argumentai: greitai paruošiama ir lengvai išplaunamas puodelis), tačiau maltą juodą mėgstu, kai yra tinkamas būdas ją paruošti. Kavos draugas padovanojo pakuotę maltos Brazil kavos - tai būtent tokia kava, kokia man patinka - nerūgšti, aromatinga, stipri ir maloniai karstelėjusi. Kai kada nors turėsiu kavos ruošimo aparatą - rytais gersiu tokią kavą.
Bet kava gali būti ne tik gėrimas - tirščiais lepiname veidą ir kūną, o gėrimas tinkamas ir kaip pyrago ingredientas ir kaip padažas. Išbandykite šį pyragą ir/arba sirupą. Nusivylusių kafemanų neliks :)Beje - ar minėjau, kad šis pyragas taip pat labai greitas ;)
20x20cm skarda:
70 g sviesto
100 g 70% kakavos šokolado
4 valg. š. miltų 405D tipo
4 valg. š. geros kokybės kakavos
150 g cukraus
1,5 arb. š. kepimo miltelių
100 ml juodos plikytos kavos Brazil (atvėsinta)
2 kiaušiniai
50 g riešutų
džiovintų spanguolių papuošimui (nebūtinai)
Padažui:
100 ml juodos plikytos kavos Brazil
3 valg. š. cukraus
1 arb. š. sviesto
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Į kombainą sudėkite sviestą, šokoladą, miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite, kol pasidarys trupininė tešla. Tuomet supilkite atvėsintą kavą, įmuškite kiaušinius ir dar syk gerai išsukite. Suberkite riešutus ir dar syk gerai permaišykite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą, papuoškite spanguolėmis ir kepkite 25-30 minučių orkaitėje.
Padažui puode kaitinkite kavą, cukrų ir sviestą. Šiek tiek pamaišykite, o po to palikite iki kol ims burbuliuoti. Nepervirkite - kitaip gausit karamelę.
Galite patiekti dvejopai: padažu užpilti gabalėlį pyrago arba pyragą suraikyti ir sulieti padažu (patogu, jei kepėte stiklinėje formoje, o pyragą planuojate vežtis).
Skanaus :)
4 comments
Dievinu kavą kepiniuose, pyragas atrodo labai gardžiai! Jis brownie tipo?
AtsakytiPanaikintiTaip, panašus į anksčiau gamintą pagal J.O.
PanaikintiMmm.. mano svajonė :D ir pyragas ir ypač padažas tokie gundantys :)
AtsakytiPanaikintiRekomenduoju išmėginti :)
Panaikinti