Jei savaitgalį lankėtės Litexpo vykusioje parodoje - sekmadienio tinklaraštininkų konkurse galėjote paragauti ir mano pyrago. Nors komisija nusprendė, kas jis neatitinka temos Itališka interpretacija ir prizinės vietos jam neskyrė (pagrindas sako prancūziškas), esu juo patenkinta ir su įvairiomis modifikacijomis gaminsiu dar ne kartą.
Tešla:
110g sviesto
80g cukraus
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
250g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis šviežių čiobrelių
Įdaras:
2 kriaušės
3 šaukštai cukraus
2 kiaušinio tryniai
2 citrinos (2 citrinų žievelės, vienos midi citrinos sultys)
0,5 skardinės saldaus kondensuoto pieno
Kremas ir papuošimas:
250g ricottos
250g maskarponės
šviežio čiobrelio
vanilės lazdelė
3 valg. š. cukraus
migdolų plokštelių
Iš tešlai skirtų ingredientų kombainu paruoškite tešlą. Išklokite ja 26cm skardą atsegamais kraštais.
Kriaušę supjaustykite gabalėliais ir karamelizuokite su cukrumi nesvylančioje keptuvėje.
Sumaišykite trynius, kondensuotą pieną, citrinos žievelę ir sultis. Supilkite į skardą su tešla, uždėkite pusę kriaušių kiekio ir kepkite apie 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi, kol kraštai gražiai parus .Likusias kriaušes perkelkite į lėkstę, sirupą palikite keptuvėje.
Iš ricottos, mascarponės, čiobrelio, vanilės sėklyčių ir cukraus išmaišykite kremą. Ant pyrago vidurio kalneliu sudėkite likusias kriaušes.Kremą krėskite ant atvėsinto pyrago.
Migdolų plokšteles pakepinkite nuo kriaušių likusiame sirupe, išpilkite ant šaltos lėkštės ar gero kepimo popieriaus. Atšaldykite ir sulaužykite.
Papuoškite kepintomis plokštelėmis ir čiobreliu.
Skanaus :)
Už tešlą dėkinga Sandrai
Tešla:
110g sviesto
80g cukraus
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
250g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis šviežių čiobrelių
Įdaras:
2 kriaušės
3 šaukštai cukraus
2 kiaušinio tryniai
2 citrinos (2 citrinų žievelės, vienos midi citrinos sultys)
0,5 skardinės saldaus kondensuoto pieno
Kremas ir papuošimas:
250g ricottos
250g maskarponės
šviežio čiobrelio
vanilės lazdelė
3 valg. š. cukraus
migdolų plokštelių
Iš tešlai skirtų ingredientų kombainu paruoškite tešlą. Išklokite ja 26cm skardą atsegamais kraštais.
Kriaušę supjaustykite gabalėliais ir karamelizuokite su cukrumi nesvylančioje keptuvėje.
Sumaišykite trynius, kondensuotą pieną, citrinos žievelę ir sultis. Supilkite į skardą su tešla, uždėkite pusę kriaušių kiekio ir kepkite apie 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi, kol kraštai gražiai parus .Likusias kriaušes perkelkite į lėkstę, sirupą palikite keptuvėje.
Iš ricottos, mascarponės, čiobrelio, vanilės sėklyčių ir cukraus išmaišykite kremą. Ant pyrago vidurio kalneliu sudėkite likusias kriaušes.Kremą krėskite ant atvėsinto pyrago.
Migdolų plokšteles pakepinkite nuo kriaušių likusiame sirupe, išpilkite ant šaltos lėkštės ar gero kepimo popieriaus. Atšaldykite ir sulaužykite.
Papuoškite kepintomis plokštelėmis ir čiobreliu.
Skanaus :)
Už tešlą dėkinga Sandrai
8 comments
Nežinau kaip dėl itališkumo, bet atrodė jis tikrai įspūdingai! :)
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
PanaikintiGalvojau, kaip Tu tą kalną padarysi:) Ir tikrai, labai panašu į snieguotus kalnus, labai gražu. Ir skanu:)
AtsakytiPanaikintiKaip be testavimo namie manyčiau neblogai pavyko :)
PanaikintiFantastiškai jūs ten merginos plušote ir visų jūsų patiekalai nuostabūs buvo:) Tavo Indre kalnas labai gražus, tikiu ir skanus:)
AtsakytiPanaikintiAčiū :) o pasisveikint tikrai galėjai prieit - smagu gi susipažint :)
PanaikintiMan taip pat tavo pyragas labai gražus pasirodė! Labai įdomus skonis turėtų būti.
AtsakytiPanaikintiAčiū! Čiobreliai švelniai jaučias, puikiai papildo citrinų įdarą ir mascarponės-ricotos kremą :)
Panaikinti