paleo

Kokoso šokoladas - paleo

12:14

Pirmą kartą šio gėrio paragavau prieš Kalėdas, kai Vita tapo mano Kalėdų seneliu-slapuku. Tikrai maniau, kad jis pirktinis - fantastiško skonio, gražios etiketės. Nereikia nė sakyti, kad plytelės greit dingo :)
Kadangi nuo naujų metų šiek tiek eksperimentuoju ir bandau antialerginius receptus, kuomet negalima vartoti cukraus - šis šokoladas pasirodė puiki išeitis norint pasaldinti gyvenimą sveikiau.
Tik trys ingredientai - kokoso drožlės, kakava ir medus. Medų manau būtų galima pakeisti agavų sirupu.
Verta išmėginti. Tiesa kantrybės prireiks - rankiniu maisto smulkintuvu malti teko apie 15 minučių. Tad būtinai perskaitykite instrukciją, kaip ilgai galima laikyti įjungus, kad nesudegintumėte. Manau ir man reikėjo dar kelias pamalti, nes atrodo gan grūdėtas. Tačiau sušaldžius viskas buvo gera - netrupa, valgyti puikiai tinka :)
Geriausia daryti silikoninėje formoje arba kitoje formoje išklotoje maistine plėvele. Kaip matote manieji atsidūrė Madlenų formose.

Apie 200g - 9 Madlenų formelės:
200g kokoso drožlių
33g kakavos (geriau riebesnės, kuria prekiauja prieskonių parduotuvės)
30g - 2 valg. š. skysto medaus

Suberkite drožles į rankinio maisto smulkintuvo indelį su peiliukais ir malkite, kol drožlės pavirs koše. Vis nugramdykite nuo sienelių. Kai drožlės bus pavirtusios skystoka košele - suberkite kakavą ir medų ir viską dar syk gerai sumalkite, kad susimaišytų.
Masę suspauskite į silikonines formeles ar kitą pasirinktą indą. Šaldykite 2-3 valandas šaldytuve.

Skanaus :)

Pagal Voras tinkle receptą

You Might Also Like

2 comments

  1. Skaniai skamba..šokoladas ir kokosas. O kažin kaip su šviežiu kokosų gautųsi..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nelabai perku šviežią - negaliu pasakyt :) teks pasikliaut paieškos rezultatais ;)

      Panaikinti