Kad jau pradėjau pasakoti, kaip mėgstu paštetą - štai dar vienas receptas, kuriuo kaip matau nesidalinau blog'e. Šis paštetas tiems, kuriems mėsa ir vaisiai mėgstamas derinys. Saldokas, kreminis ir labai šventiškas. Apelsinų sultys ir abrikosai suteikia saldumo, tad šis paštetas beveik desertinis.
1 indelis, apie 500 gramų
200 g džiovintų abrikosų Arimex
200 g vištų arba kalakutų kepenėlių
1 svogūnas
1 apelsino sultys ir nutarkuota žievelė
Žiupsnis čiobrelių
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
Abrikosus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir pasmulkinkite. Užpilkite apelsinų sultimis.
Kepenėles pasmulkinkite, abibarstykite čiobreliais, pipirais ir trumpai apkepkite, kad būtų paruoštos valgyti, bet vis dar būtų minkštos.
Sviestą ištirpinkite su žiupsniu čiobrelių ir tarkuota apelsino žievele.
Į rankinio smulkintuvo indą ar kombainą sudėkite abrikosus, kepenėles, supilkite sviestą, pagardinkite druska ir pipirais. Sutrinkite iki vientisos masės.
Skanaus :)
Receptas ruoštas svetainei www.riesutai.lt
1 indelis, apie 500 gramų
200 g džiovintų abrikosų Arimex
200 g vištų arba kalakutų kepenėlių
1 svogūnas
1 apelsino sultys ir nutarkuota žievelė
Žiupsnis čiobrelių
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
Abrikosus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir pasmulkinkite. Užpilkite apelsinų sultimis.
Kepenėles pasmulkinkite, abibarstykite čiobreliais, pipirais ir trumpai apkepkite, kad būtų paruoštos valgyti, bet vis dar būtų minkštos.
Sviestą ištirpinkite su žiupsniu čiobrelių ir tarkuota apelsino žievele.
Į rankinio smulkintuvo indą ar kombainą sudėkite abrikosus, kepenėles, supilkite sviestą, pagardinkite druska ir pipirais. Sutrinkite iki vientisos masės.
Skanaus :)
Receptas ruoštas svetainei www.riesutai.lt
2 comments
Turėtų man patikti, mėgstu džiovintų abrikosų ir mėsos derinį. Ačiū už idėją, būtinai išbandysiu
AtsakytiPanaikintiTikiuosi patiks!
Panaikinti