pagardas

Kriaušių ir sūrio džemas

08:00

 Kiekvieną mėnesį susiduriu su mažais iššūkiais - paruošti kažką naujo, įdomaus, kartais netikėto, o kartais visiems gerai žinomo, bet su cinkeliu. Man tai labai patinka - tai verčia tobulėti. Nuliūstu jei kas netiko, bet ir vėl iš naujo nagrinėju kompozijas, spalvas, skonių derinius...
 Kriaušių ir sūrio derinys nėra netikėtas. Netikėta tai, kad jie abu viename pagarde. Taip dar geriau susipina ir gali būti jūsų puikaus kiaulienos kepsnio akcentu, pagardinimas skrudintos duonos ar blynų...
1 vidutinis stiklainis

2 kg tvirtų kriaušių
200 ml obuolių acto
400 ml vandens
800 g cukraus
2 valg. š. cinamono
2 valg. š. karšto vyno prieskonių
1 citrinos žievelė ir sultys
100 g tarkuoto kietojo sūrio (brandinto 18 mėn.)

Supjaustykite kriaušes ketvirčiais. Į didelį puodą sudėkite kriaušes, actą ir vandenį. Virkite 30 minučių. Neprisikvėpuokite acto garų.
Nusunkite kriaušes ir sudėkite į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki tyrės. Pamatuokite – kiekvienai stiklinei (250 ml) tyrės įberkite po 125 ml cukraus. Išmaišykite. Sudėkite cinamoną, prieskonius vynui, citrinos žievelę ir sultis, įmaišykite sūrį.
Tiekite šiltą su bandelėmis ar itališka duona. Taip pat tinka prie kiaulienos patiekalų.
Laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.

Skanaus :)

Ruošta žurnalui Virtuvė 2015 rupjūtis

You Might Also Like

4 comments