žuvis

Silkė su paprikomis ir pievagrybiais

23:44

 Jei vis dar ieškote šventinės silkės - rekomenduoju išbandyti šią su pievagrybiais, paprika ir kmynais. Ją ruošiau knygai "Gaminame namuose" ir patikėkite - visi liūdėjome, kad jos pagaminau taip mažai.
 Ši silkė buvo mano 2014 metų Kūčių atradimas, kai panašios paragavau pas draugo mamą svečiuose. Nors vaikystėje turbūt atsivalgiau „Močiutės silkės“ pomidorų padaže su morkomis ir paprika – ši kitokia. Patiks, jei silkės turi būti kuo mažiau, o daržovių kuo daugiau.
3-4 porcijos
5 marinuotų silkių filė
1 vidutinis svogūnas
1 skiltelė česnako
1 vidutinė raudonoji paprika
200 g pievagrybių
50 ml + dar šiek tiek aliejaus kepimui
2 valg. š. kmynų
Žiupsnis džiovintų raudonėlių
Žiupsnelis druskos
Žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų

Silkę supjaustykite gabalėliais. Svogūną ir česnaką sukapokite. Atskirai kubeliais susmulkinkite paprikas ir susmulkinkite pievagrybius.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir česnakus. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 5-7 minutes, kol svogūnas taps skaidrus. Tuomet suberkite paprikas ir kepkite ant mažos ugnies apie 7 minutes, kol suminkštės. Suberkite pievagrybius ir kmynus. Pakepkite dar kelias minutes, tuomet pagardinkite raudonėliais, druska ir pipirais. Jei trūksta – įpilkite dar aliejaus, masė neturi būti sausa. Ataušinkite ir sumaišykite su silke.

Skanaus :) 

You Might Also Like

2 comments